Dames 1 handbal promoveert naar hoofdklasse

Kampioen waren ze al. Maar vandaag  is Dames 1 ook gepromoveerd naar de hoofdklasse. Klasse dames! We zijn trots op jullie.

Groessen moest de promotiepoule spelen omdat in de handbalwereld een kampioenschap niet gelijk staat aan promotie. Dames 1 speelde in Dalfsen een promotiecompetitie met vier ploegen. Omdat de eerste twee wedstrijden winnend werden afgesloten, kon net na het middaguur al de groenwitte vlag in top worden gehesen. Eerst werd WHC met 19-12 verslagen, later walsten de dames van trainer Jan Lentjes ook over Actief heen (15-20). De laatste wedstrijd (18-15 winst op SVWW) was nog puur voor de statistieken.

Dit betekent dat de hoofdklasse weer een derby rijk is. Volgend jaar ontmoeten OBW 1 en SC Groessen 1 elkaar.

DS1 (Large)

 

Lees meer

Share

Buitenblik Koen Kampioen gaat niet door

Fred Diks, de schrijver van Koen Kampioen, die zou optreden op 14 mei in het Musiater heeft een auto-ongeluk gehad en zal op genoemde datum niet kunnen optreden. De organisatie zoekt nog naar een nieuwe datum.

 

 

Share

Buitenblik Festival Zevenaar met Koen Kampioen

Tijdens het BuitenBlik festival Zevenaar wordt op donderdag 14 mei, in het filmhuis Zevenaar een voorstelling met kinderboekenschrijver Fred Diks georganiseerd. Hij gaat verhalen vertellen over zijn boekenseries Koen Kampioen, de tv-serie van deze voetbalheld, die in 2012 door de AVRO werd  uitgezonden, de Kameleon, Voetbalsterren van pupil tot prof, over Arjan Robben en over zijn nieuwe boekenserie James Blond.

KoenKampioen

Voor de kleine voetbalfans is dit een heel leuke voorstelling. Daarom zouden wij het erg leuk vinden, als er zoveel mogelijk voetballiefhebbers op 14 mei a.s. naar het filmhuis komen. Er zijn twee voorstellingen, om 10 uur en 11.30 uur. Na de voorstelling is er ook de mogelijkheid een boek te kopen en te laten signeren. De kaartjes kosten €5,00 en zijn te koop in het filmhuis Zevenaar of op www.buitenblik.nl.

 

 

Share

HANDBALMEIDEN C1 ONGESLAGEN KAMPIOEN!!!!

Zondag 12 april half 2 was het zover, de laatste wedstrijd voor onze meiden.   Kampioen waren we al, maar deze wedstrijd tegen FBC die 3e stond, wilden we absoluut niet verliezen . De tribune zat vol met supporters  en de spandoeken hingen aan de muur. Door de zenuwen verliep de wedstrijd moeizaam, maar door af en toe prachtig samenspel, werd ook deze wedstrijd dik gewonnen met 19-4.

HandbalC1_5.jpg

Met een super doelsaldo  van 464  doelpunten voor en 91  tegen zijn we ongeslagen kampioen geworden. Er was weinig weerstand in onze  poule dit seizoen, dus hebben we pas geleden een oefenwedstrijd gespeeld tegen HV Huissen, de kampioen van de andere poule. Ook deze wonnen we met 12-6. Na de wedstrijd kregen de meiden bloemen ,snoepjes, een lekkere taart, een mooie medaille , te veel om op te noemen. Lees meer

Share

En nu gaan we voor promotie….

Na het bloedstollende slot van de competitie afgelopen weekeinde en de onwaarschijnlijke titel wachten er nu promotiewedstrijden voor Dames 1. Op zondag 26 april speelt Sportclub Groessen een poule met vier ploegen waarvan er drie rechtstreeks promoveren (u leest het goed…drie). Als klap op de vuurpijl krijgt de nummer vier ook nog een herkansing. De wedstrijden in Dalfsen beginnen om 10.00 uur. Om 14.30 uur begint Groessen aan de laatste wedstrijd. Tegenstanders zijn WHC (Den Haag), SVWW en Actief KL. Het programma is te vinden door te klikken op PROMOTIEWEDSTRIJDEN.

DS1 (Large)

Share

Inschrijving Van der Velden Toernooi 2015 geopend

Zaterdag 6 juni a.s. vanaf 15:00 is Sportpark Heggeakkers weer het traditionele strijdtoneel van het jaarlijkse Van der Velden Toernooi. Je kunt individueel of als team inschrijven via onze evenementencommissie

De kosten bedragen €2,50 per persoon.

Inschrijven Toernooi en BBQ  kan tot en met 18 mei a.s. De eerste drie ingeschreven teams krijgen een consumptie van Sportclub Groessen.

Om 19:00 begint de BBQ, de kosten hiervoor bedragen €10,- per persoon.

Klik hier om de volledige uitnodiging te bekijken

Share

Waanzinnig kampioenschap Dames 1

Je hebt van die dagen dat alles goed valt. Je hebt van die seizoenen dat er dingen gebeuren die niemand voor mogelijk houdt. Vandaag was zo’n dag. Dames 1 van Sportclub Groessen begon de laatste competitiewedstrijd als nummer drie van de ranglijst. Maar na een bloedstollende slijtageslag tegen de rechtstreekse concurrent Overwetering (18-16 winst) ging de titel plotseling naar Groessen, omdat de torenhoge favoriet en nipte lijstaanvoerder Kwiek verrassend onderuit ging bij E&A.

DS1_kampioen

Het team van trainer Jan Lentjes begon de competitie met als doel klassenbehoud. Na de mooie titel van een jaar geleden bleef iedereen in Groessen realistisch. Maar het jonge talentvolle team liet goed handbal zien en kon met de besten mee. De stijgende lijn zat er snel in en op het beslissende moment sloegen de groenwitten toe. Met een historische titel als beloning.

En dat betekent dat Dames 1 wellicht volgend jaar uitkomt in de hoofdklasse, waar buurtvereniging OBW wacht. Maar in de handbalwereld is niet wat het lijkt en dus kan het maar zo zijn dat er weer een promotieduel moet worden gespeeld. Maar hoe mooi zou het zijn als Groessen volgend jaar uitkomt tegen het OBW van onze eigen trainer Harry Jacobs en er misschien wel twee zusjes tegenover elkaar aantreden. De familie Boshoven is er klaar voor… Alleen wachten ons waarschijnlijk nog wel wat promotiewedstrijden helaas….

Maar voor dit moment rest maar één ding: feest. Morgen zien we wel weer verder….

De foto is gemaakt door onze huisfotograaf Koos Roelofs. Net als dit filmpje….

Share

F5 pupillen gehuldigd tijdens wedstrijd eerste elftal

F5 2.jpg

Afgelopen zondag zijn onze najaarskampioenen de F5 gehuldigd voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste elftal. De spelertjes liepen mee met de grote mannen en mochten voor de aftrap een ereronde over het veld maken. Daarna was er op de oefenhoek een penaltybokaal met een mooie bal als prijs. Met gemak werd de keeper van de B1 door de F5 verslagen. Ondanks het slechte weer was het erg leuk. Lees meer
Share

trainen

op veld 2 en veld 3 niet in de doelgebieden trainen.

Share

Handbaldames Sportclub Groessen verliezen koppositie

De Groessen handbaldames zijn zondag 29 maart jl. hun 1e  plaats kwijt geraakt aan hun tegenstander Kwiek uit Raalte. De dames verloren de uitwedstrijd nipt in de slotminuut  met 26-25. Met name
in de 2e helft was de wedstrijd bloedstollend. In de gelijk opgaande 1e helft scoorden partijen om en om.

Foto A.jpg

Belangrijk was het goede keeperswerk van Maike Raasing door o.a. een 7-meter te stoppen bij de stand 8-9. Kwiek kwam goed terug en de rust werd bereikt met 16-14.

Lees meer

Share

Activiteitenagenda

30 april 2015

Keepersschool, Heggeakkers

3 mei 2015

Groessen1-Rijnland1 [14:00]

Wedstrijdprogramma en Uitslagen

Hoofdsponsoren

Dames1GroessenDames 1 Groessen
@Dames1Groessen:
RT @PetjeNuts: @Dames1Groessen gefeliciteerd dames wat een fantastische prestatie!
2 dagen geleden
Dames1GroessenDames 1 Groessen
@Dames1Groessen:
RT @dannyaaldering: @Dames1Groessen proficiat met de promotie naar de Hoofdklasse!! Super knap van de meiden uut ons Darpke Groessen! #kamp…
2 dagen geleden
pietdijkstra6Piet Dijkstra
@pietdijkstra6:
RT @LiemersActueel: Handbaldames SC Groessen promoveren naar hoofdklasse. @scgroessen http://t.co/NC3eNlPBpf
2 dagen geleden
Dames1GroessenDames 1 Groessen
@Dames1Groessen:
RT @scgroessen: De platte kar is onderweg! #promotie #dames http://t.co/L8elVab18N
2 dagen geleden
Dames1GroessenDames 1 Groessen
@Dames1Groessen:
RT @VincentL: Dames 1 handbal Sportclub Groessen promoveert http://t.co/mWBWMqwgFI …, proficiat @scgroessen #liemersactueel
2 dagen geleden
Dames1GroessenDames 1 Groessen
@Dames1Groessen:
RT @AirplaySport: Gefeliciteerd @Dames1Groessen met de promotie https://t.co/BI02QY27Y1
2 dagen geleden
AirplaySportAirplay Sport
@AirplaySport:
Gefeliciteerd @Dames1Groessen met de promotie https://t.co/BI02QY27Y1
2 dagen geleden
scgroessenSportclub Groessen
@scgroessen:
RT @VincentL: Dames 1 handbal Sportclub Groessen promoveert http://t.co/mWBWMqwgFI …, proficiat @scgroessen #liemersactueel
2 dagen geleden
VincentLVincent Leenders
@VincentL:
Dames 1 handbal Sportclub Groessen promoveert http://t.co/mWBWMqwgFI …, proficiat @scgroessen #liemersactueel
2 dagen geleden

Categorieën

Archief

Afgelastingen

Voor afgelastingen van de competitie wedstrijden kijk op de NOS teletekst pagina 603 Regio Oost en de KNVB Widget onder het kopje Wedstrijdprogramma en Uitslagen. Voor afgelastingen bij trainingen raadpleeg deze website op nieuwe berichten van het wedstrijdsecretariaat. Lees ook criteria afgelastingen