SC Groessen 2 naar derde klasse

Het 2e elftal van Sportclub Groessen is het afgelopen seizoen net geen kampioen geworden en ook de promotie werd op een haar na gemist. De KNVB heeft het tweede vanwege de resultaten van de voorbije jaren toch beloond door ons te laten promoveren naar de derde klasse, omdat er plekken zijn vrijgekomen. Een geweldige opsteker voor het team en voor heel SC Groessen. De promotie heeft direct gestalte gekregen met ingang van het komende seizoen.

Share

Indeling competitie voetbal

De voorlopige indeling van de competitie voor de voetbalteams categorie B is bekend, deze is te vinden via deze link of op www.voetbal.nl.

Teams kunnen tot en met zaterdag 8 augustus 2015 reageren op deze indeling (voor junioren en senioren cat. B), deze worden 9 aug. door het secretariaat aan de KNVB doorgegeven.  Op- of aanmerkingen op deze voorlopige indelingen die de KNVB bereiken na 10 augustus kunnen niet meer in behandeling worden genomen.

De definitieve indeling en het wedstrijdprogramma van categorie B wordt op vrijdag 21 augustus vrijgegeven via Sportlink Club. Een dag later zal dan de betreffende informatie via www.voetbal.nl zichtbaar zijn. Op genoemde datum komen dan ook de Exceldocumenten voor deze categorieën op de site.

De bekerwedstrijden worden bekend gemaakt op 24 juli, de eerste wedstrijden worden gespeeld op 22 augustus. omdat het dan nog vakantie is in deze regio verwachten we veel verplaatsingen van wedstrijden. Daarom de vraag om uitwedstrijden zelf te verplaatsen door contact op te nemen met het wedstrijdsecretariaat van de tegenstander, te vinden via de website van deze vereniging, de wijziging graag doorgeven aan ons betreffende wedstrijdsecretariaat, ook de wijziging naar  de KNVB door laten geven.

Thuiswedstrijden gaan we zelf proberen te verplaatsen, geef wel aan wanneer de wedstrijd wel gespeeld (d.m.v. een voorkeurs dag) kan worden en/of wanneer zeker niet.

Het voetbalbestuur

 

Share

Oud-handballers weekendje weg

Oud-handballers van Sportclub Groessen en hun partners die zich hebben verenigd in een club met de naam ‘Stichting Tent’ zijn dit jaar voor de 20e keer een weekendje weg geweest. De plaats van bestemming was Nagele op het voormalige Schokkereiland in de buurt van Kampen.

IMG_9950.jpg

 

De leden van Stichting Tent, de naam is te danken aan het feit dat in de eerste jaren van deze uitjes werd gekampeerd in tenten op campings.

Het weekend van dit jaar bevatte o.a. een bezoek aan Giethoorn met zelf punteren op een bootje en een rondrit op een platte wagen met een zeer betrokken gids. Schokkereiland staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Achterste rij v.l.n.r. Jos Lukkezen, Marian Uffing, Ruurd Firet, Peter ten Velde, Arnold Uffing, Bert Brey, Nico Brouwer, Piet Nass, Michiel van Elk, Peter Schekkerman, Eric Catz en Ton van der Wurff. Voorste rij v.l.n.r. Koos Roelofs, Marthy Firet, Hanny van der Wurff, Thea Brouwer, Ans Roelofs, Gaby Mouton, Li Catz, Marion Breij, Lenie ten Velde, Geke Nass, Rob Mouton en Sonja van Elk.

(Foto’s: Koos Roelofs)

Share

Vrijwilligersavond Sportclub Groessen 2015

Als dank voor een heel seizoen vrijwilligerswerk vond op vrijdag 19 juni de jaarlijkse vrijwilligersavond plaats. Ook dit jaar weer georganiseerd door onze vrijwilligerscommissie. Na de opening door Menno van ‘t Hull, bestuurslid voetbalzaken, werd Frans Goris als vrijwilliger van het jaar in het zonnetje gezet. Frans was het afgelopen jaar actief in het voetbalbestuur, als trainer van het vijfde seniorenelftal en tenslotte als C-coördinator. Een welverdiende vrijwilliger van het jaar dus. Na de officiële plichtplegingen volgde een gezellige avond waar onder het genot van een drankje en hapje het afgelopen seizoen werd besproken.

IMG_2557.JPG

 (Meer foto’s in het Picasa-album van Sportclub Groessen, fotocredits: Menno van ‘t Hul)

Share

Sportclub Groessen uiteraard ook bij Das Groessen

Zondag 14 juni stond Sportclub Groessen op het veelbezochte evenement Das Groessen. We hadden, naast een kraampje met foto’s van de pupillen handbal en voetbal van de afgelopen jaren, een goal neergezet met een door de “Club van 50” gesponsorde snelheidsmeter. Wie kon het hardst gooien of schieten?

IMG_8865.JPG

Er zijn veel volwassenen en kinderen geweest die het wel wilden proberen. Sommige ballen vlogen over het Dorpshuis heen de struiken in!  Bij de kinderen schoot Tristan Stokman het hardst met 80 km per uur en was Tom ter Bogt het beste met het gooien. Bij de volwassenen was Sander Meijer de winnaar bij het gooien en schoot Rogier den Balvert maar liefst met 109 km per uur de bal in het doel. Gefeliciteerd en geniet van de gewonnen ballen en slagroomtaarten.

Share

Club van 50 schenkt SC Groessen computers

De jeugdvoetbalafdeling van Sportclub Groessen heeft twee computers ontvangen van de Club van 50. De computers worden door de jeugdafdeling gebruikt om standen door te geven, de website bij te werken, plannen op te zetten en correspondentie te onderhouden. De computers kunnen ook door andere vrijwilligers en bij andere activiteiten van de vereniging worden gebruikt.

IMG_7883 (Large)

De ‘Club van 50’ van Sportclub Groessen is opgericht in 2002. Iedereen die Sportclub Groessen een warm hart toedraagt, kan lid worden. De Club van 50 financiert speciale projecten binnen de vereniging en organiseert jaarlijks een activiteit. Met name zaken die niet rechtstreeks verband houden met het bedrijven van de voetbal- of handbalsport. De commissie Club van 50 bestaat uit Sjoerd Geurts, Koos Roelofs en Willy Vedder.

Mensen die Sportclub Groessen een warm hart toedragen, kunnen zich aanmelden als lid van de Club van 50. De jaarlijkse inleg bedraagt – hoe kan het ook anders – vijftig euro. Als lid van de Club van 50 ben je ook lid van de vereniging, bezoek je gratis de wedstrijden van het eerste voetbalelftal en eerste handbalteam. Meer informatie of aanmelding: club50@sportclubgroessen.nl. De laatste nieuwsbrief is te lezen door te klikken op NIEUWSBRIEF.

Op de foto overhandigt Koos Roelofs (rechts) namens de Club van 50 de computers aan jeugdsecretaris Marcel Bloemberg

Share

Meiden SC Groessen E jeugd Nederlands kampioen spelregels handbal

Net als vorig jaar was het de meiden E-jeugd handbal gelukt om de voorrondes voor het NK spelregeltest in Lichtenvoorde te winnen, en dus stond deelname aan het NK spelregeltest afgelopen zaterdag weer op het programma.
IMG_5333.JPG
Tijdens de 1ste nationale handbaldag in Valkenhuizen moesten de meiden aan de slag. Het programma bestond uit verschillende onderdelen; van balvaardigheid tot een pilarenspel en stormbaan.
Share

SC Groessen E4 naar voetbalclinic Klaas-Jan Huntelaar

Zondag 31 mei is een groepje van 4 spelers van de E4 naar een voetbalclinic van Klaas-Jan Huntelaar geweest. Mic, Gijs, Jens en Max hadden zich aangemeld. Door oplettendheid van de moeder van Mic waren de spelers van zijn team uitgenodigd voor een echte voetbalclinic, inclusief een meet&greet met “the Hunt” zelf!

huntelaar.jpg

Klaas-Jan Huntelaar kwam aan het begin op het podium, vergezeld door Enzoknol (bekend van zijn populaire vlog op Youtube) die haast nog meer applaus kreeg dan Klaas-Jan!  Lees meer

Share

SC Groessen F1 behaalt zwaarbevochten 3e plaats DVV toernooi

Zaterdag 6 juni stond in het teken van een laatste keer samen voetballen en afscheid nemen. De F1 van Groessen deed mee aan het zwaar bezette toernooi van DVV. In een poule van 6 teams..(wat hoofdzakelijk bestond uit 1e klasse en hoofdklasse teams)..moesten wij ons staande zien te houden.

Foto dvv.JPG

Nou dat is in onze ogen aardig gelukt. Met 3 gelijke spelen,1 nederlaag en 1 winst partij wisten wij als regerend winnaar 2e klasse toch maar mooi even beslag te leggen op de 3e plaats. Een puike prestatie van onze mannen. Des te meer respect daar alle kinderen ook nog even 4 dagen A4D hadden gelopen en laat naar bed waren geweest.

Lees meer

Share

Handbaltoernooi-deelnemers strijden om de “Van Bruggen 7-meter bokaal”

Ook een woord van dank aan Gerjam van der Wielen uit Duiven, namens “de Van Bruggen Adviesgroep de Liemers”. Gerjam, oud-speler van de Groessense herenhandballers, verzorgde op beide toernooidagen de “Van Bruggen 7 meter bokaal”. Beide dagwinnaars werden door hem beloond met de 7 meter bokaal en een dinercheque van Mc Donald’s.

VanBruggen.jpg

De eerste editie zit er inmiddels weer op. Op 30 en 31 mei jl. waren er ongeveer 750 handballers uit alle leeftijdsklassen actief op het 38e Groessense handbaltoernooi 2015. Meer dan 500 spelers en speelsters hebben over 2 dagen een poging gewaagd de felbegeerde 7 meterbokaal in de wacht te slepen. Lees meer

Share

Activiteitenagenda

Er zijn geen evenementen om weer te geven.

Hoofdsponsoren

scgroessenSportclub Groessen
@scgroessen:
SC Groessen 2 naar derde klasse: Het 2e elftal van Sportclub Groessen is het afgelopen seizoen net geen kampio... http://t.co/NocSo0SKVC
2 weken geleden
scgroessenSportclub Groessen
@scgroessen:
Indeling competitie voetbal: De voorlopige indeling van de competitie voor de voetbalteams categorie B is beke... http://t.co/voweZHdTT8
3 weken geleden
scgroessenSportclub Groessen
@scgroessen:
Oud-handballers weekendje weg: Oud-handballers van Sportclub Groessen en hun partners die zich hebben verenigd... http://t.co/53pf6yTiVT
4 weken geleden
DierenscheBoysDierensche Boys
@DierenscheBoys:
1e elftal @DierenscheBoys start de competitie 6 sept. uit tegen @RKPSCPannerden 13 sept. is de eerste thuiswedstrijd tegen @scgroessen
4 weken geleden
scgroessenSportclub Groessen
@scgroessen:
RT @AchterhoekCup: Op de valreep nog 4 aanmeldingen in de C jeugd categorie. Dwz totaal 40 deelnemers. @vvgendringen @vvvorden @fcgelre en …
1 maand geleden
AchterhoekCupAchterhoekCup
@AchterhoekCup:
Op de valreep nog 4 aanmeldingen in de C jeugd categorie. Dwz totaal 40 deelnemers. @vvgendringen @vvvorden @fcgelre en @scgroessen doen mee
1 maand geleden
scgroessenSportclub Groessen
@scgroessen:
Vrijwilligersavond Sportclub Groessen 2015: Als dank voor een heel seizoen vrijwilligerswerk vond op vrijdag 1... http://t.co/Uova01CWXY
1 maand geleden
AXISOFREALTALKAxis
@AXISOFREALTALK:
@scgroessen *NEW MUSIC* to #Sauce too Axis "Bankroll Fresh" https://t.co/3EOHNcNcnq
1 maand geleden

Categorieën

Archief