Handbaluitslag bij SC Groessen – FC Trias: 6-5

Gedurende het 1e halfuur genoten de Groessense spelers op sportpark Heggeakkers volop van het mooie nazomer weer. Resultaat was een 0-3 achterstand na een half uur. Nick Gieling bracht kort daarna de 1-3 op het scorebord, Trias nam weer afstand 1-4 maar in de slotseconden voor rust schoot Sander Meijer de 2-4 ruststand binnen.

Als een Phoenix uit de as herrezen kwam Groessen helemaal terug in de 2e helft. Achtereenvolgens brachten Rick Goorman (62), Lennard van Zuijlen (73), Mees Vermeulen (79 en 89) de tussenstand op 6-4. Het laatste doelpunt van Mees was ’n fraaie solo door de hele verdediging van Trias (zie foto).

Voor de statistieken kwam in de slotminuut de 6-5 eindstand op het bord.

(Tekst en foto’s: Koos Roelofs)

Share

Met je team naar Vitesse – Groningen 1 okt. 18:30 uur

Speciaal voor amateurverenigingen heeft Vitesse elk seizoen de Club Actie. Ook dit seizoen heeft Vitesse een speciaal tarief voor Sportclub Groessen.

De wedstrijd Vitesse – FC Groningen kan worden bezocht voor slechts € 10,00 per persoon (ongeacht leeftijd).

Iedereen van Sportclub Groessen is van harte welkom.

Wil jij met je gehele elftal, vader/moeder, opa/oma, broer/zus, vriend/vriendin naar Vitesse – FC GRONINGEN?.

Aanmelden per team! De trainers / leiders kunnen de kaarten bestellen bij Luc van der Laan, lucvdl@live.nl.

De leiders krijgen de kaarten overhandigt en dient daarbij alle kaarten contant te betalen, gelieve vooraf te betalen in de bestuurskamer.

Kaarten bestellen kan t/m zaterdag 24 september.

De bestelde toegangskaarten worden via je leider uitgereikt, in de week voor de wedstrijd.

Het wedstrijdsecretariaat

Share

Nieuwe aanduidingen jeugdcompetities voetbal

Met ingang van seizoen 2016/’17 verandert de KNVB de aanduidingen van de jeugdcompetities. De aanduidingen A- t/m C-junioren en D- t/m F-pupillen verdwijnen. Hiervoor in de plaats komen de internationaal gebruikelijke aanduidingen Onder 20 (jaar) t/m Onder 6 (jaar). Zie ook het schema aan het eind van deze publicatie. In plaats van C-junioren spreken we dus straks van O15. Nou was dit altijd al de leeftijdsgrens van de C-junioren, dus feitelijk verandert er niets.

In onderstaande tabel zijn de nieuwe aanduidingen, de oude aanduidingen en de geboortejaren nog eens overzichtelijk naast elkaar gezet. De peildatum is 31 december van enig jaar.

J staat voor jeugdcompetitie

Nieuw is ook de toevoeging van een J in de aanduidingen voor de jeugd. Niet de J van jongens, maar de J van jeugd. Jeugdklassen waarin zowel jongens als meiden gezamenlijk in één team of als teams tegen elkaar kunnen uitkomen. Naast deze gemengde jeugdcompetities komt er, net als nu, bij een aantal leeftijdsgroepen ook een specifieke meidencompetitie, die wordt aangeduid met een M in plaats van een J.

Opgave van teams

De opgave van teams gaat op dezelfde manier als de jaren hiervoor, alleen heet het B1 elftal straks het O17-1 elftal en het D4 team het O13-4 team. Ook de indeling gaat niet anders zijn dan in voorgaande jaren.

Waarom veranderen de aanduidingen

Als er verder niets wijzigt, waarom dan toch deze nieuwe aanduidingen? Omdat deze aanduidingen nodig zijn om verbeteringen in de toekomst mogelijk te maken. Kijken we naar de kwaliteit van het voetbal, dan geeft deze aanpassing ons de mogelijkheid om bijvoorbeeld geboortejaarcompetities aan te bieden (O14, O12, etc.). In enkele districten is hier nu al sprake van, maar vanaf het seizoen 2017/’18 gaan we het in heel Nederland op deze wijze organiseren. Geboortejaarcompetities betekent dat jeugdspelers straks tegen leeftijdsgenoten kunnen spelen, die in hetzelfde jaar zijn geboren. Om te ontzorgen wordt er ook naar gekeken of deze wijziging de kans biedt de administratieve rompslomp rond de leeftijdsdispensaties drastisch te verminderen. Al met al betekent dit straks een belangrijke innovatie op het huidige voetbalaanbod. Nadere informatie daarover volgt in het najaar van 2016.

De nieuwe teamaanduidingen staan nu ook vermeld in het menu onder kopje: “Voetbal” en bij “Wedstrijdprogramma en Uitslagen” in de KNVB widget.

Met vriendelijke groeten,

Wedstrijdsecretariaat

 

 

Share

Meulensteen Voetbal Academy bij Sc. Groessen

Meulensteen Voetbal Academy bij s.c. Groessen voor jongens en meiden.

Op zondag 11 september 2016​ is er een open dag voor jongens van 6 t/m 14 en meiden van 6 t/m 16 jaar van de Meulensteen Voetbal Academy bij sportclub Groessen. Op deze dag proberen we kinderen te enthousiasmeren. Op  zondag 18 september beginnen wij met de reguliere trainingen.

De reguliere trainingen beginnen om:
09.15 uur de techniektraining voor jongens
10.30 uur met loop- en coördinatietraining voor jongens en meiden
11.00 uur de techniektraining voor meiden

Sportpartners en de visie van René Meulensteen staat garant voor kwaliteit, uitstraling en bovenal succes. Het unieke opleidingsmodel was dan ook de basis van het succes bij één van de grootste voetbalclubs ter wereld; Manchester United !!

Momenteel is René Meulensteen trainer/coach van het Israëlische topclub Maccabi Haifa. Voetbalorganisatie Sportpartners werkt al heel lang samen met René Meulensteen en heeft het genoegen om zijn visie te verspreiden tot een uniek concept; “De Meulensteen Voetbal Academy”

Schrijf je snel in want vol = vol !!

Print/lees hier de volledige uitnodiging en de actie en data van de trainingstijden.

De trainingstijden worden ook in onze activiteiten kalender op onze website gepresenteerd.

Trainers: Johan Scholten, Bob Rutjes en Joey Veenstra
Gastvrouw Sportclub  Groessen: Nicole Visser

Share

SC Groessen pakt 1e punt in thuiswedstrijd tegen DVC

daan_vd_ven_1-1

Groessen heeft zondag 3 september als nieuwkomer het eerste punt gepakt in de 3e klasse door een 2-2 gelijkspel tegen DVC. Al na 6 minuten kwamen de Didammers op een 0-1 voorsprong maar na 14 minuten schoot Daan van de Ven de gelijkmaker binnen 1-1 (zie foto). Na 20 minuten stond de 1-2 al weer op het scorebord.

Na de rust liet DVC de wedstrijd wat lopen en dat kwam ze duur te staan. Rick Goorman scoorde in de 74e minuut de 2-2 met een mooi schot hoog in het doel.

Daarna was het billen knijpen in de verdediging, maar mede door sterk keeperswerk van Rens van Onna bleef een DVC-doelpunt uit. Onze 17 jarige Sander Meijer had zelf in de 10e blessureminuut de winnende treffer nog op zijn voet maar zijn inzet werd gestopt door de Didamse keeper.

groessen_1_4_sept_2016
Op de foto staand van links naar rechts:

Tom Uffing, Marc Heuvels, Thomas Sluiter, Nick Gieling, Sven Verweijen, Niels Uffing, Rodney Neijenhuis, Rick Maatman, Sander Meijer.

Knielend  van links naar rechts: Bas Bremer, Rens van Onna, Stijn Goris, Rick Goorman, Lennard van Zuijlen, Rogier den Balvert, Daan van de Ven en Dylan Oudendag.

Share

Pupil van de week: Nathan

Vandaag was ik Pupil van de week. Eerst ging ik naar boven, in de bestuurskamer zitten. Toen ging meneer Lamers mij vertellen wat er ging gebeuren. Daarna mocht ik naar de kleedkamer om mezelf voor te stellen aan de spelers. Ik mocht ook meedoen met de warming-up, behalve op het laatst. We moesten rennen met de knieën omhoog en ook nog hakken-billen. Daarna gingen een paar spelers met mij samen overschieten.

Toen gingen de spelers weer naar de kleedkamer en ik mocht naar de scheidsrechterskamer. Daar kreeg ik de wedstrijdbal en de scheidsrechter vertelde nog dat als hij iets uit zijn broekzak haalde, dan was het een gele kaart en als hij met de hand in het borstzakje gaat, dan kan er misschien een rode kaart komen. Daarna gingen we naar beneden en naar het veld.

Op het veld mocht ik de aftrap nemen en een doelpunt maken. Tijdens de wedstrijd mocht ik in de dug-out zitten. Je hoort dan best veel geschreeuw, dat komt omdat ze dan aanwijzingen geven aan de spelers. In de rust kreeg ik een zakje snoep. Het werd 2-2, het mooiste doelpunt wat ik heb gezien was het doelpunt dat hoog in het doel ging.
Ik vond het heel leuk!!!

Google photos

Share

Club van 50 begint nieuw seizoen

De club van 50 van Sportclub Groessen is ook aan een nieuw seizoen begonnen met het uitbrengen van een nieuwsbrief. Op 12 september om 20 uur staat de eerste bijeenkomst op het programma. De nieuwsbrief is te lezen door te klikken op CLUB50.

De ‘Club van 50’ van Sportclub Groessen is opgericht in 2002. Iedereen die de club een warm hart toedraagt, kan lid worden. De Club van 50 financiert speciale projecten binnen de vereniging en organiseert jaarlijks een activiteit. Met name zaken die niet rechtstreeks verband houden met het bedrijven van de voetbal- of handbalsport. De commissie Club van 50 bestaat uit Sjoerd Geurts, Koos Roelofs, Willy Vedder en Menno van ’t Hull. Wil je ook lid worden, geef je op door te klikken op IK GEEF ME OP VOOR DE C50.

Share

VOETBALPLAATJESACTIE in Duiven, Groessen en Loo

Een voetbalplaatjesactie in samenwerking met de Supermarkt Jumbo Duiven . Het is de bedoeling dat zaterdag 10 september a.s alle spelende leden, trainers, leiders en commissies op de foto gezet worden. We gaan er vanuit dat iedereen hiermee akkoord gaat, maar om hier zeker van te zijn hebben we je handtekening nodig. Leden die 18 jaar en ouder zijn, moeten zelf hun handtekening voor akkoord te zetten. Een ouder of verzorger dient te tekenen voor iedereen die jonger is dan 18 jaar.

Per mail hebben alle leden en vrijwilligers een portretverklaring ontvangen, die dus door iedereen getekend dient te worden en voor datum 9 september ingeleverd worden bij naam Linda Dikker, Dorpstraat 47A Groessen of Lotte Walravens, Colenbranderstraat 63, Duiven. Graag hier aan houden, anders kun je niet op de foto. Je kunt vanaf 26 augustus ook portretverklaringen in de kantine ophalen .

ZORG DAT JE DIT DUS ONDERTEKEND EN INLEVERD EN ZET 10 SEPTEMBER ALVAST IN JE AGENDA. NIET TEKENEN OF NIET AANWEZIG IS NIET OP DE FOTO EN DUS NIET IN HET ALBUM!!!

Lees meer

Share

Vrijwilligers gezocht!!

Wij zoeken voor de afdeling handbal nog een aantal vrijwilligers!
Wil jij een uitdaging aangaan en lijkt het je leuk om onze handbal talenten te begeleiden? Kijk dan even naar onderstaande vacatures:

Jeugdcoördinator
– DG&L B3 – trainer of coach
– DG&L C3 – trainer of coach

Wij hopen op vele positieve reacties zodat we het handbalseizoen allemaal goed kunnen starten. Taggen en delen mag!
Interesse?

Mail naar: tt-jeugdhandbal@sportclubgroessen.nl

Meer info en andere vacutures op onze vacatures pagina

Share

Info voetbal seizoen 2016-17

Nieuwe info over het seizoen 2016-17 is te vinden via de link onder voetbal/wedstrijdzaken algemeen.

Daar staan de trainingen, indeling teams, programma voor het nieuwe seizoen.

Hieronder staan de data van het bekendmaken van de indelingen.

Bekendmaking indelingen:
categorie indeling beker nummering teams data beker
A standaard 2-jul 9-jul 16-jul sen 1 21/23/28-aug
A reserve 16-jul 9-jul 16-jul sen 2 21/25/28-aug
A overig 16-jul 9-jul 16-jul A1-B1 20-22/24-27 aug
B senioren 16-jul 23-jul 20-aug sen. 3-4-5 21-28 aug en 4 sep
B senioren 16-jul 23-jul 20-aug sen. 2-3 zat 20-27 aug en 3 sep
B junioren 16-jul 23-jul 20-aug A2 B2-3 C1-2-3 20-27 aug en 3 sep
B pupillen 30-jun 23-jul 20-aug D1-4 E1-4 F1-5 20-27 aug en 3 sep

Met vriendelijke groeten,

Het voetbalbestuur

Share

Activiteiten kalender

  • FC Zutphen1 - Groessen1 [20:15] 27 september 2016
  • Meulensteen training 2 oktober 2016
  • Groessen1 - Pax1 [14:00] 2 oktober 2016
  • Meulensteen training 9 oktober 2016
  • Gendringen1 - Groessen1 [14:00] 9 oktober 2016
  • Meulensteen training 16 oktober 2016
  • Groessen1 - Bon Boys1 [14:00] 16 oktober 2016
  • Meulensteen training 23 oktober 2016
  • Groessen1 - Dierense Boys1 [14:00] 23 oktober 2016

Wedstrijdprogramma en Uitslagen

Hoofdsponsoren

NHV onsweb clubplugin

Dit is een test

Onze sponsoren

Hoofdsponsor VoetbalWoonplaats
Kwaliteitsslagerij Theo en Ria ScholtenGroessen
Hoofdsponsor HandbalWoonplaats
Zaal Gieling Groessen
Hoofdsponsor Jeugd & Fair PlayWoonplaats
A Sign & SafetyDuiven
Advertentie
SponsornaamWoonplaats
all-round schildersbedrijf van KerkhoffZevenaar
kapsalon Theo HeebingDuiven
colors@home Ebbers WonenDuiven
Fa. StaringGroessen
Ross video & geluidDuiven
Jan Elferink onderhoudsdienstGroessen
Grip Accountants en Adviseurs N.V.Duiven
Sporthuis WillemsZevenaar
Jeroen van de WeteringDuiven
Verweijen Sierhekken en PoortenGroessen
Henri van SchriekGroessen
Adrie SweersGroessen
Bloemberg mannenmode Zevenaar
Bloemisterij ClematisDuiven
Lentjes en Zn. AssurantienGroessen
Vermeulen serre-, veranda en kassenbouw Groessen
Averdonk aannemersbedrijf en interieurbouwGroessen
Stolwijk en Kelderman accountants en fiscalistenZevenaar
Automobielbedrijf BedeauxGroessen
van Wely loodgieters-, leidekkers- en koperwerkenGroessen / Zevenaar
DVVR communicatie en creatieDuiven
Image and More fotografieDuiven
A Signs & SafetyDuiven
Liemers Infra GroepDuiven
Lokaal AlternatiefGroessen
Zaal Gieling Groessen
Rabobank De LiemersZevenaar
Westerveld en Vossers accountants en belastingadviseursDuiven
Kwaliteitsslagerij Theo en Ria ScholtenGroessen
Wiki SolutionsDuiven
Drukwerk MaxDuiven
Bouwbedrijf Lenderink Groessen
Biologische slagerij De Groene WegNijmegen
Fotografie Jacques KokDuiven
Beslist.nlArnhem
Candea CollegeDuiven
Reclameborden
SponsornaamWoonplaats
Kwaliteitsslagerij Theo en Ria ScholtenGroessen
Mulder accountancy & adviesArnhem
Art Framing Duiven
ATH autoschadeherstelDuiven
Koninklijke Grolsch NVEnschede
De Hengelsport ReusDrempt
Grip Accountants en Adviseurs N.V.Duiven
Stolwijk en Kelderman accountants en fiscalistenZevenaar
colors@home Ebbers WonenDuiven
Talan Accountants en belastingadviseurs Zevenaar
Derksen SchoenmodeDuiven
Averdonk aannemersbedrijf en interieurbouwGroessen
Gebr. de Kinkelder BVDuiven
Reko verspreidingenWestervoort
van Essen sierbestrating en autobandenWestervoort
kapsalon Theo HeebingDuiven
Zaal Gieling Groessen
RentokilWenum Wiesel
KWD sportDoetinchem
Herwers Nissan Zevenaar
Vermeulen serre-, veranda en kassenbouw Groessen
Lentjes en Zn. AssurantienGroessen
DVVR communicatie en creatieDuiven
van Wely loodgieters-, leidekkers- en koperwerkenGroessen / Zevenaar
Herwers RenaultZevenaar
Rabobank De Liemers Zevenaar
Jumbo SupermarktDuiven
AT verzekeringen BVWestervoort
Autobedrijf Nijland BVDuiven
P. van de Putte Administratieve dienstverleningDuiven
Bordbusters BVHuissen
Godschalk brood- en banketbakkerijGroessen / Zevenaar
Heliotherm warmtepompenZevenaar
Automobielbedrijf BedeauxGroessen
Liemers Caravans Duiven
ABCO beveiliging Duiven
Autobedrijf WijlhuizenOoij Ubbergen
Baars klusbedrijf & stucadoorDuiven
Nikeroche Telecom ServiceDuiven
Rianne Mulder Diëtiste
Duiven / Westervoort
Kütschruiter grondverzet
Groessen
Wencop HoveniersBarneveld
Spa Nederland
Kleding Sponsoren
SponsornaamWoonplaats
Mulder accountancy & adviesArnhem
Bouwbedrijf VermeulenGroessen
Novum Nieuws Amsterdam
Best Western Hotel GielingDuiven
Willems technisch adviesbureauDuiven
Bordbusters BVHuissen
Zaal Gieling Groessen
Bloemberg mannenmode Duiven
Ewals GroupageTegelen
Interzuid transportTegelen
Potplantenkwekerij Arbeidsvreugde Groessen
Spiegel en ReflexDuiven
Installatiebedrijf Peters Didam BVDidam
ATMR kantoorinrichtingElst
Automobielbedrijf Bedeaux Groessen
Nikeroche Telecom ServiceDuiven
Kwaliteitsslagerij Theo en Ria ScholtenGroessen
Talan Accountants en belastingadviseurs Zevenaar
Schiphorst Transport & OpslagtechniekDeventer
Yarden van HaftenZevenaar
Le Petit PainDoetinchem
Gall & Gall HendriksArnhem
A Sign & SafetyDuiven
SNS BankVelp
Wedstrijdsponsoren
SponsornaamWoonplaats
De Reus communicatie & publiciteitDuiven
Fiktech B.V.Duiven
Prick en van Houtum notarissenZevenaar
Zaal Gieling Groessen
Kwaliteitsslagerij Theo en Ria ScholtenGroessen
A Sign & SafetyDuiven
Speciale dank voor de bijdrage van alle leden van de club van 50
Juni 2016
Maart 2016
December 2015
September 2015
meijerleoleo meijer
@meijerleo:
RT @scgroessen: Handbaluitslag bij SC Groessen – FC Trias: 6-5: Gedurende het 1e halfuur genoten de Groessense spelers op spo... https://t.…
23 uur geleden
scgroessenSportclub Groessen
@scgroessen:
Handbaluitslag bij SC Groessen – FC Trias: 6-5: Gedurende het 1e halfuur genoten de Groessense spelers op spo... https://t.co/L99rsOf1z4
24 uur geleden
TFJScholtenTim Scholten
@TFJScholten:
RT @TWHScholten: Onder lekkere omstandigheden een zeer ruime overwinning voor @OBWZEVENAAR JO17-5G tegen @scgroessen JO17-3 16-3. https://…
2 dagen geleden
Luuk_EijkelsLuuk Eijkels
@Luuk_Eijkels:
@scgroessen In de derde klasse mag je toch ook een keeper opstellen?
2 dagen geleden
scgroessenSportclub Groessen
@scgroessen:
RT @DorovdVelden: @scgroessen lees nu Tweets pas, wat een wedstrijdverloop. Proficiat met zo sterk terugkomen uit ogenschijnlijk verloren p…
2 dagen geleden
DorovdVeldenDorothea vder Velden
@DorovdVelden:
@scgroessen lees nu Tweets pas, wat een wedstrijdverloop. Proficiat met zo sterk terugkomen uit ogenschijnlijk verloren positie.
2 dagen geleden
IKnuimanIneke Knuiman
@IKnuiman:
RT @scgroessen: Dat was het! De 3 punten blijven in Groessen! Het wordt uiteindelijk 6-5! @fctrias
2 dagen geleden
scgroessenSportclub Groessen
@scgroessen:
Dat was het! De 3 punten blijven in Groessen! Het wordt uiteindelijk 6-5! @fctrias
2 dagen geleden
scgroessenSportclub Groessen
@scgroessen:
In blessuretijd wordt het nog 6-5... nog een paar minuten. @fctrias
2 dagen geleden
scgroessenSportclub Groessen
@scgroessen:
Daar is Mees Vermeulen weer! Met een mooie solo maakt hij de 6-4! Nog 1 minuut officiële speeltijd. @fctrias
2 dagen geleden

Archief