• Internationaal toernooi in Strasbourg wordt met een verdiende 3e plek afgesloten door Groessen JO15-1.

    Afgelopen pinksterweekend is onze JO15-1 op internationaal toernooi geweest in Frankrijk. Hier hebben zij een mooie 3e plek met een deelnemersveld van 24 teams weten te bemachtigen. Ze hebben een kort verslag gemaakt van hun weekend.

    Vrijdagochtend zijn we met 2 auto’s en 1 busje vertrokken naar Frankrijk. Om tien uur in de ochtend konden we al gaan rijden omdat de jongens een aantal uurtjes vrij kregen van school. De reis verliep prima en rond de klok van vijf waren we gearriveerd op de sportvelden van Brumath. Het weer was gelijk goed en er stond ons een prachtig weekend te wachten. Twintig minuten verwijderd van het sportpark lag ons hotel. Hier ging alleen het inchecken niet helemaal soepel, of dat nou aan de taalbarrière óf aan de kwaliteit van het één-ster hotel lag zullen we maar in het midden laten. Na enige frustratie en het verdelen van de zes kamers zijn we Strasbourg ingelopen op zoek naar een hapje eten. De lange reisdag zorgde ervoor dat de jongens wel toe waren aan een lekkere pizza. Nog even voetballen bij het hotel en vervolgens snel het bed in zodat we zaterdag fit aan de aftrap zouden verschijnen.

  • De eerste speeldag begon voor ons pas om 14:30 en zodoende was er alle tijd om in de ochtend  even de binnenstad te verkennen. In onze nieuwe groen-wit gestreepte shirtjes hebben we de dom van Strasbourg bekeken en vervolgens zijn de jongens nog verwend met een heerlijk ijsje. Een echte spelerswandeling door de binnenstad bleek goed te zijn voor de teambuilding… Onze eerste wedstrijd was namelijk tegen het Franse SS Brumath 2. Deze wedstrijd werd binnen 24 minuten makkelijk gewonnen met 0-4 door goals van Kevin, Lars en Sven. Direct een mooi resultaat en een goed begin is natuurlijk het halve werk. Het weertje was perfect en tussen onze wedstrijden door werd er gerelaxt in de schaduw en gekeken naar andere teams. Om 17:00 stond onze tweede wedstrijd op het programma tegen het Tsjechische Sokol Pocernice. Ook deze wedstrijd werd gemakkelijk gewonnen met 3-0. De tegenstanders werden verrast door de hoge intensiteit en de felle druk van onze kant. De laatste wedstrijd op de dag was tegen US Valmont en die hadden net als wij twee maal gewonnen. De winnaar zou zodoende in de winnaarspoule komen op zondag en kans maken op plek 1 t/m 6. In de avondzon werd er om 18:30 afgetrapt tegen het Franse team. Het bleek direct een lastige wedstrijd maar gelukkig stonden we verdedigend ons mannetje. In de 24 minuten waren wij de bovenliggende partij en via twee uitstekend uitgespeelde counters werd ook deze pot met 2-0 gewonnen. 9 Punten, 9 doelpunten en een schoon doel voor onze keeper Leon op de eerste speeldag. Een betere dag kan je je niet bedenken. ’s Avonds zijn we in de straat van ons hotel nog even naar de Burger King geweest en vervolgens was de eerste speeldag al snel weer voorbij.

  • Op zondag zouden de beslissingen gaan vallen en er stond ons gelijk een sterke tegenstander te wachten. ES Molsheim/Ernolsheim was een Frans team die net als wij de eerste dag ongeslagen zijn gebleven. De wedstrijd begon om 10:00 en dat bleek net te vroeg voor onze jongens. De Franse ploeg had veel kwaliteit en snelheid in hun voorhoede waar we helaas geen raad mee wisten, 0-2 was de einduitslag. De schaduw werd opgezocht en het verlies verwerkt.  Dit zodat we weer vol goede moed aan de aftrap zouden staan tegen het Nederlandse Esto uit Bodegraven. Tijdens al onze gewonnen wedstrijden stonden we binnen 3 minuten op een 1-0 voorsprong en ook tijdens deze wedstrijd was dat niet anders. Nout schoot vanaf 30 meter de bal snoeihard onderkant lat binnen uit een vrije trap. Vervolgens was het 21 minuten met man en macht de 0 proberen te houden en ook deze wedstrijd werd winnend afgesloten. Onze jongens mochten aantreden tegen Fc Naninne uit België voor de wedstrijd om de 3e/4e plaats. De jongens waren moe gestreden maar er werd een knap gelijkspel uitgesleept en het kwam dus aan op penalty’s. Dit was mede dankzij de fanatieke support van een Zwitsers O13 team waar onze jongens bevriend mee waren geraakt in ons hotel. Naderhand werden er in plaats van vijf maar drie penalty’s genomen. Onze jongens wisten wat ze te doen stond na de gewonnen penaltyserie van het toernooi in België van vorig jaar. Lars nam de eerste penalty en schoot hem gelijk in de rechter kruising, 1-0 voor! Naninne kwam op 1-1 en Fedde schoot vervolgens stoïcijns de 2-1 binnen. Onze lange goalie pakte daarna knap de tweede penalty van de Belgen en dit betekende dat we op matchpoint stonden. Het liep inmiddels aardig vol met toeschouwers en Sven bezweek niet onder de druk. 3-1 voor Groessen! De 3e plek was binnen en er was een enorme vreugde uitbarsting bij spelers en kader, waarbij ook het Zwitserse team deel nam aan de feestvreugde. De 3e plek werd goed gevierd en het toernooi was opnieuw meer dan geslaagd!