• AS&S FairPlay als beloning van een prachtig seizoen

  De winnaar van de AS&S FairPlay commissie is dit seizoen de JO11-1. 

  Het kader, Sjoerd, Bas en Jelte, zorgen voor zo’n positieve sfeer bij het team, dat spelers en ouders vanzelf daarin meegaan. Goed voorbeeld doet goed volgen.  

  Ze zoeken altijd ook het goede in wat de spelers doen en kunnen. De meeste aandacht gaat uit naar het spelplezier. Ze hebben oog voor alle spelers, ook voor diegenen die een wat mindere dag hebben. 

  Verder denken ze breder dan hun eigen team. Wat is goed voor de club als geheel? En niet te vergeten, ze stimuleren ook de jonge scheidsrechters bij ons op de club.  

  Kortom, gefeliciteerd, jullie hebben dik verdiend gewonnen. Veel plezier bij de workshop van Roy Talsma, voormalig Vitesse speler. En om in de woorden van het kader te spreken:  

  “Een voetbaljaar om nooit te vergeten voor de jongens van Groessen JO11-1. In het begin van het seizoen starten de jongens in de tweede klasse. Op dat moment nog niet wetende dat er nog bijzondere momenten te wachten staan. 

  In een seizoen waar de competitie uit vier fases is opgebouwd, wordt richting de herfstvakantie voor de eerste keer de balans opgemaakt. Voor de JO11-1 betekent dit na alleen maar overwinningen een glansrijk kampioenschap met een doelsaldo van +84. Voor de KNVB reden om de jongens voor de rest van het seizoen over te plaatsen naar de hoofdklasse. Een geweldige uitdaging. Daar staan ze dan, onze krijgers, tegenover de grote regionale verenigingen en zelfs tegenover clubs als De Graafschap, De Treffers, Bennekom en Orion. Vol overgave wordt er gespeeld. Met wisselend resultaat, maar dat mag de pret niet drukken. Over vijf of tien jaar kunnen de herinneringen van die zaterdagochtenden bij De Graafschap en De Treffers opgehaald worden.  

  Naast het energieke en fysieke spel van onze jongens is het vaak genieten van de talenten die we tegenkomen bij de andere verenigingen. En dat zien onze jongens zelf ook. Zo nu en dan is er geen eer te behalen tegen een betere tegenstander. Onze dappere strijders stappen met opgeheven hoofd van het veld, geven hun tegenstander een high-five op een mooie wedstrijd en vervolgen hun weg. Gelukkig zijn er ook meerdere wedstrijden waarin we wel als winnaar van het veld stappen. Het zoet van de overwinning smaakt natuurlijk toch het best.  

  Winst of geen winst, weer of geen weer, gedurende het hele seizoen hebben we de positieve steun gehad van ouders, grootouders en mensen die ons team graag in actie willen zien. Dank voor jullie steun en enthousiasme.

  Luc, Lieven, Jop, Nout, Levi, Jelte, Bram, Finn, Roan en Tren, we zijn enorm trots op jullie positieve instelling, jullie ontwikkeling als speler en alle prestaties dit hele seizoen! Als beloning winnen jullie de Groessense AS&S FairPlay competitie. Helemaal terecht, al zijn wij wellicht wat gekleurd als kader van dit team...” 

  Jelte Jacobs

  Bas Derksen

  Sjoerd Bloemberg