• Sportblessures en Revalidatie

  Verzorging

  Iedereen die bij sportclub Groessen voetbalt en handbalt heeft de mogelijkheid zich te laten behandelen bij een sportblessure. Wij hebben hiervoor een spreekuur beschikbaar gesteld en wel op de donderdagavond vanaf 19:00 uur tot 20:00 uur. Het is gebruikelijk om eerst telefonisch contact op te nemen. Als er geen aanmeldingen zijn zal er ook niemand aanwezig zijn. 

  Blessurepreventie

  Voorkomen is beter dan genezen. Met een goede warming-up verklein je de kans op blessures aanzienlijk. Je kunt je spieren statisch opwarmen door te rekken en strekken, maar ook dynamisch door te bewegen. De warming-up is ook handig om te ontdekken of je ergens pijntjes hebt. Zo test je je lichaam voordat je voluit gaat voetballen. Neem ook eens een kijkje op de website veiligheid.nl over het voorkomen van blessures bij voetbal. 

  Blessurebehandeling

  Sinds het seizoen 2022/2023 is een verzorgingsplan in werking gesteld om structuur te geven aan de aanpak van blessureleed. De volgende stappen zijn opgesteld voor een speler die geblesseerd raakt: 

  • Tijdens het voetballen raakt een speler geblesseerd. De speler kan via de trainer of zelf een afspraak maken met de fysiotherapeut. Op donderdagavond is de therapeut aanwezig op de club voor een screening, onderzoek en eventueel advies of een korte behandeling. Belangrijk om dit van te voren aan te melden door de therapeuten te bellen of een bericht te sturen.
  • Wanneer er tijdens de screening en onderzoek blijkt dat het om een zware blessure gaat, wordt de speler verwezen naar de eigen huisarts of eigen fysiotherapeut.
  • Wanneer de speler licht geblesseerd is kan hij/zij door de fysiotherapeut worden doorverwezen naar de hersteltrainer. De hersteltrainer kan de speler behandelen en trainen tot hij/zij weer wedstrijdfit is. 
  • Gezamenlijk (speler-medisch team) wordt bepaald wanneer het verstandig is om weer intensief te sporten. 

   

 • Voor de lichte blessures kan er op de sportclub behandeld worden.

  Denk hierbij aan?

  • Het tapen en fixeren van gewrichten.
  • Medical tapen ten behoeve van een goede aansturing van myogene faciale structuren.
  • Adviezen voor trainingen en oefeningen.
 • Medisch team:

  Hersteltrainer
  Bert Portier
  06-23745128
  Dinsdag en donderdag 19.00 - 20.00 uur

  Fysiotherapeut
  Roland Vedder
  06-22804862
  Donderdag 19.00 - 20.00 uur

  Cesar Therapeut
  Ralph Meijer
  06-28551345
  Donderdag 19.00 - 20.00 uur

  Verzorger 1e elftal
  vacature