• Clinic 26 november SNS Fair Play

26 nov 2019
  • Dinsdag 26 november was het zover. De JO12-3 kreeg een voetbalclinic van Roy Talsma, sportcoach van kinderopvangorganisatie Zonnekinderen en oud voetballer van Jong Vitesse en Telstar. De JO12-3 heeft het afgelopen half jaar de SNS Fair Play gewonnen, door de grote rol die scheidsrechters in hun team spelen. Mede doordat zij zelf twee nieuwe jeugdscheidsrechters leveren, weten zij als geen ander hoe belangrijk de rol van de scheidsrechter is in het “fair” laten verlopen van de wedstrijden.

• Roy Talsma geeft in zijn voetbal clinic de kinderen dan ook de kern van Fair Play mee, dat  “met elkaar” het belangrijkste is. Voetballen kun je niet in je eentje, maar doe je samen. De belangrijkste motivatie om steeds weer wedstrijden te willen spelen, is dat er elke keer weer voetbalplezier aan beleefd wordt. Daarom is het ook van belang dat er gelegenheid is voor het maken van veel acties, met en zonder bal.

Deze beide aspecten, samen spelen en veel acties maken, waren volop aanwezig dinsdagavond. Wat dat betreft, vertellen de foto’s het verhaal!