• Corona maatregelen op het sportpark de Heggeakkers

30 sep 2020
  • Vanaf 29 september zijn door de regering aanvullende maatregelen genomen voor de komende drie weken, om de verspreiding van COVID-19 terug te dringen. Het spreekt vanzelf dat alle basisregels (hygiëne, anderhalve meter en thuis blijven bij ziekte), ook nog van kracht blijven. Hoe jammer ook, we hebben er begrip voor dat de maatregelen weer aangescherpt worden. Laten we ons er ook aan houden! Uiteindelijk zijn het niet de regels op zichzelf, maar ons gedrag, dat de verspreiding van het virus kan stoppen.

Trainingen

• Het sportpark is alleen toegankelijk voor spelers en kader (en de organisatie).
    • Kantine en kleedkamers zijn gesloten.
    • Iedereen komt omgekleed naar het sportpark, maximaal vijf minuten voor aanvang van de training en gaat direct door naar het veld.
    • Na de training gaat iedereen direct naar huis. Het is niet toegestaan om “na te praten” op de picknicktafels bij de kantine.

Kom zo veel mogelijk met de fiets. De parkeerplaats binnen het hek is alleen toegankelijk voor het afzetten van kinderen.

Thuiswedstrijden

• Kantine en kleedkamers zijn gesloten. Eventueel kan door de organisatie besloten worden dat een kleedkamer gebruikt wordt, bijvoorbeeld door een scheidsrechter.
    • Iedereen komt omgekleed naar het sportpark, zo kort als mogelijk is voor de wedstrijd i.v.m. warmlopen. Zorg dat geleende spelers ook de beschikking hebben over het goede tenue.
    • Neem eigen drinken mee naar het sportpark
    • Teambespreking vindt op het veld plaats.
    • Iedereen gaat na de wedstrijd direct naar huis. Het is niet toegestaan om “na te praten” op de picknicktafels bij de kantine.

Uitwedstrijden

• Iedereen gaat omgekleed naar de wedstrijd.
    • Verzamelen buiten ons sportpark.
    • Bij alle clubs zijn toeschouwers niet welkom. Kijk voor specifieke maatregelen per club op voetbal.nl bij de betreffende wedstrijd.
    • Bij JO19 en senioren worden chauffeurs gezien als toeschouwers, zij mogen niet mee het sportpark op.
    • Bij JO15 en JO17 mogen de benodigde chauffeurs voor het rijden naar de uitwedstrijden, als team begeleiding mee het sportpark op. Ieder kader bekijkt samen met de ouders hoeveel auto’s gewenst zijn en wie er rijden. We gaan ervan uit dat iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid neemt en de bedoeling van de maatregel naleeft.

Blijf gezond, voetbalbestuur Sportclub Groessen