• De mini-f van Groessen en DVV tegen elkaar voor de Derby

12 mei 2019
  • Zondag 12 mei. Moederdag. Max Verstappen rijdt in Barcelona. Vitesse speelt de derby tegen de Graafschap en Ajax kan kampioen worden. In Groessen spelen, voorafgaand aan de "grote" wedstrijd Groessen - DVV, de jongste talentjes van Groessen en DVV tegen elkaar. Wat waren de jongens onder de indruk. Van het rare gras, zoals eentje opmerkte. Van het vele publiek dat kwam kijken naar hun wedstrijd. Van de oranje en groene rookbommen. Van de grote spelers met wie ze hand in hand het veld op mochten.

• En wij waren onder de indruk van de onbevangenheid waarmee ze speelden, het feit dat ze nauwelijks een scheidsrechter nodig hadden, de mooie doelpunten en de fraaie acties die zorgden dat er juist geen doelpunt viel. (Sorry Lex, de “keeper” wisselen op het moment dat DVV in de aanval ging, was geen slimme zet van mij.) En bedankt Abel, voor het wisselen dat je regelde. Als de spelertjes niet luisterden, rende je gewoon het veld in om ze eruit te halen. De kinderen van Groessen en DVV hebben genoten. Dat de grote derby met 1-3 verloren werd, is ze volledig ontgaan.