• Groessen 1 | Doelpuntenfestijn tussen FC Bergh en Groessen

8 sep 2019
  • Op zondag 8 september stond de 2e bekerwedstrijd van Groessen 1 op het programma. De eerste wedstrijd, tegen vv Ewijk, werd met 3-2 gewonnen. FC Bergh verloor haar eerste bekerwedstrijd met 1-2 van OBW. Terwijl FC Bergh een nieuwe tegenstander is, waren de voormalige clubs die leidden tot deze fusieclub dat niet. Zowel MVR als VVL en Stokkum waren bekende tegenstanders van Groessen.

Vanaf de aftrap was het duidelijk dat Groessen de goede lijn uit de vorige wedstrijd wilde doorzetten. Vanuit balbezit werd direct geprobeerd de wedstrijd naar eigen hand te zetten. In de 2e minuut leidde dit al tot de eerste hoekschop. Niet veel later, in de 4e minuut, werd Lennard van Zuijlen weggestuurd in de diepte. De pass van Joey de Haan was goed afgemeten, waarna Lennard het overzicht hield en Rick Maatman in staat stelde om de 0-1 te maken. Rick faalde niet, en de 0-1 was vroeg in de wedstrijd binnen!

Na de 0-1 bleef Groessen doorgaan met het creëren van kansen. Zo werd Chiel Driessen in de 7e minuut weggestuurd door Nick Gieling, maar via een verdedigende actie van FC Bergh resteerde uitsluitend een hoekschop. In de 13e minuut was het wederom een aanval die via Nick werd opgezet. Ditmaal was het Keyme Bosman met de voorzet, waarna Chiel de kans kreeg om uit te halen. Ook in de 25ste minuut waren het korte combinaties die resulteerde in een kans. Via Joey, Chiel en nogmaals Joey kreeg Rick de mogelijk om de score te verdubbelen. De stand bleef echter op 0-1.

In de 27ste minuut werd FC Bergh door een te korte terugspeelbal gevaarlijk voor de goal van Groessen. Vanaf dit moment werd het spel slordiger, en ging het spel meer op en neer. In de 43ste minuut leidde dit tot een counter van FC Bergh, waarbij een lobje over Joris Kuijpers net naast het doel eindigde. De laatste kans in de 1ste helft was echter voor Groessen. Na vroeg druk zetten werd het balbezit veroverd. De voorzet van Dylan Oudendag kon echter niet worden gepromoveerd tot doelpunt. Met een ruststand van 0-1 werden de kleedkamers opgezocht.

Vlak na rust wist FC Bergh al snel de gelijkmaker te scoren. Het uitverdedigen van Groessen ging fout, waarna FC Bergh de 1-1 scoorde. Van lang treuren was echter geen sprake. In het eerstvolgende balbezit stuurde Bas Bremer met een lange bal Rick op de goal van FC Bergh af. De bal ging net naast, maar het was een signaal van de gretigheid van deze ploeg.

Niet veel later, in de 54ste minuut, trof een schot van Lennard de paal. Vanuit de bal die terugkwam van de paal, wist Joey de trekker over te halen. Stand 1-2. Een mooie vrije trap van FC Bergh betekende tien minuten later echter weer de gelijkmaker. Stand 2-2. En vanaf dat moment ging het snel… Nog geen minuut later maakte Dylan de intentie van Groessen nogmaals duidelijk. Na een opening van Chiel wist Dylan van zo’n 35 meter afstand wat hem te doen stond. Met een vlammend schot werd wederom de voorsprong genomen. Stand 2-3.

En Groessen ging door. Wederom een goede pass over lange afstand van Bas. En ditmaal was het Lennard die werd gevonden. Ook Lennard scoorde op mooie wijze. Vanaf de zijkant van het 16meter-gebied werd met een krachtig schot de 2-4 binnengeschoten. En nog geen 2 minuten later, in de 71ste minuut, wist Chiel zijn individuele actie te belonen met een doelpunt. Stand 2-5! En opnieuw 2 minuten later wist Dylan nogmaals doel te treffen. Na goed voorbereid werk van Niels Derksen, maakte Dylan de 2-6 door mooi af te maken.

FC Bergh wist in de 79ste de 3-6 te maken, waarna de gastheren in de 82ste minuut mochten aanleggen voor een penalty. De penalty werd in eerste instantie gestopt door Joris, maar in de rebound werd alsnog de 4-6 gescoord. De laatste grote kans van de wedstrijd mocht worden genoteerd voor Groessen. Rick wist Lennard weg te sturen, en vanuit de voorzet van Lennard kreeg Keyme nog de mogelijkheid om de 4-7 te scoren. Keyme stuitte echter op de keeper.

Eindstand van deze doelpuntrijke wedstrijd 4-6!

Aanstaande donderdag (verplaatst i.v.m. de kermis) staat de laatste wedstrijd in de bekerpoule op het programma. Op sportpark de Heggeakkers word de wedstrijd tegen OBW om 20.15uur afgetrapt. Zowel Groessen als OBW hebben beide voorgaande wedstrijden weten te winnen. Donderdag valt dus de beslissing in deze bekerpoule. Tot dan!