• Groessen 1, eenvoudige overwinning op Loil

8 dec 2019
  • Op zondag 8 december stond de wedstrijd Groessen – Loil op het programma. Op basis van de ranglijst, zou deze wedstrijd voor Groessen geen probleem mogen zijn. Uiteindelijk bleek dit ook tijdens de wedstrijd. Groessen kwam goed uit de startblokken, in een wedstrijd die beïnvloed werd door de wind. Vanaf het begin van de wedstrijd was Groessen de bovenliggende partij, met veel balbezit en ook de gevaarlijkste kansen.

• In de 11e minuut wist Groessen op 1-0 te komen. Mees Vermeulen wist met een afstandschot de keeper te verassen, en hij deed hiermee recht aan het spelbeeld tot dan toe. Het vervolg van Groessen was eveneens goed. Diverse kansen werden gecreëerd door goed spel, en veel combinatievoetbal. Dichtbij de 2-0 was Dylan Oudendag. Zijn kopbal ging echter net langs de goal, waardoor de tussenstand nog op 1-0 bleef steken. Joey de Haan wist in de 39ste minuut de voorsprong wel te verdubbelen. Op aangeven van Chiel Driessen, wist Joey mooi af te ronden. De 2-0 was hiermee ook direct de ruststand.

• Het spelbeeld van het begin van de tweede helft was gelijk aan dat van de eerste helft. Balbezit en kansen waren in het voordeel van Groessen, en in de 56ste minuut resulteerde dit in de 3-0. Rick Maatman kreeg de bal aangereikt door Chiel Driessen, waarna Rick de 3-0 op het score wist te plaatsen. Het laatste kwartier van de wedstrijd was nog goed voor drie doelpunten. In de 78ste minuut wist Joey de Haan de 4-0 te scoren nadat hij werd weggestuurd door Nick Gieling. Daarna werd slordiger, en wist Loil nog tweemaal te scoren. De eindstand van deze wedstrijd: 4-2!

• Volgende week staat de laatste wedstrijd van dit jaar op het programma. Op zondag 15 december trappen we om 14:00uur af in Doornenburg tegen koploper GVA. Tot dan!