• Groessen 1 - Opnieuw doelpuntrijke wedstrijd

15 sep 2019
  • Op donderdagavond 12 september werd de laatste wedstrijd in de bekerpoule gespeeld. Tegenstander was OBW. De wedstrijd, die vanwege de Kermis werd verplaatst van zondag 15 september naar donderdagavond 12 september, ging tussen de nummer 1 en 2 van deze poule. Gezien het betere doelsaldo was een gelijkspel voor Groessen voldoende om door te gaan in de volgende ronde van de beker.

Waar de wedstrijd tegen FC Bergh (vorige week zondag) zich kenmerkte door veel kansen en mogelijkheden, bestond het eerste halfuur tegen OBW vooral uit balbezet zonder grote kansen. Een gelijkopgaande wedstrijd, zonder een bovenliggende partij.

Het openingsdoelpunt kwam uit de lucht vallen. Waar iedereen een voorzet verwachtte, zag Jarno Geurts dat keeper Kevin Uffing van OBW ver voor zijn goal stond. De vrije trap, van zo’n 40 meter afstand, verdween rechtstreeks in het doel. Met deze prachtige vrije trap werd een goed eerste half uur beloond met de 1-0.

Echter, niet veel later kwam OBW al op gelijke hoogte. In de 38ste minuut werd een vrije trap van Stijn Kruijs van OBW van richting veranderd. Het resultaat: 1-1. In de daarop volgende minuut wist OBW direct nogmaals toe te slaan. Via Wouter Gesthuizen kwam OBW op voorsprong. De 1-2 was daarmee ook de ruststand.

• In de 2e helft ging het snel. In de 60ste, 61ste en 63ste minuut wist OBW te scoren. Via Stijn Kruijs, Cas Cornelissen en Ronald Richter werden de 1-3, 1-4 en 1-5 gescoord. Vervolgens wist Groessen via een mooie aanval nog de 2-5 te scoren. De aanval, dia via Sjoerd Verlangen, Jarno Geurts en Dylan Oudendag uiteindelijk bij Rick Maatman eindigde, was daarmee het laatste wapenfeit van Groessen.

OBW besliste in de 81ste minuut vervolgens de wedstrijd. Daniel Hengeveld wist de 2-6 binnen te schieten. Met deze eindstand, wist OBW ook haar derde wedstrijd in deze bekerpoule te winnen.

Na het Kermisweekend staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. Op zondag 22 september trapt Groessen de competitie thuis af. Tegenstander hierbij is Arnhemia. De wedstrijd start om 14:00uur op sportpark de Heggeakkers. Iedereen een fijne Kermis toegewenst, en graag tot ziens op de 22ste!