• Groessen 1 - overwinning in doelpuntrijke wedstrijd

30 jan 2020
  • Na de nederlaag vorige week tegen GVA, was het vandaag de kans om onze rug te rechten. Tegenstander van vandaag was RVW uit Renkum. Groessen begon voortvarend aan de wedstrijd. Al in de 3e minuut was er een grote kans om op 1-0 voorsprong te komen. Lennard van Zuijlen wist in de 1 op 1 situatie met de keeper echter niet succesvol af te ronden. Maar het signaal van Groessen was duidelijk. Er viel vandaag niks te halen voor RVW. Uit een vloeiende aanval was het na 20 minuten wel raak. Via een combinatie tussen Chiel Driessen en Joey de Haan werd Dylan Oudendag bereikt. Zonder twijfel wist Dylan over te halen. Stand 1-0! Niet veel later waren er direct kansen om de voorsprong te verdubbelen. Opnieuw met goed en snel combinatiespel werd een mooie aanval opgezet. Joey de Haan wist met een voorzet Rick Maatman te bereiken. Zijn volley werd echter gered door de keeper van RVW. Tegen de verhoudingen in, wist RVW na een half uur op gelijke stand te komen. Stefan Aalbers kopte knap binnen, stand 1-1. Maar Groessen liet zich niet van de wijs brengen. In de 34ste minuut direct een goede kans om opnieuw op voorsprong te komen. De kans van Lennard van Zuijlen eindigde echter op de paal. Direct daarna werd de voorsprong wel gepakt. Chiel Driessen wist met een individuele actie de verdediging van RVW in de luren te leggen en ronde succesvol af. Stand 2-1! Nog voor rust werd ook de 3-1 gescoord. Wederom via een mooie aanval, en dit keer was Rick Maatman het eindstation. De voorzet van Joey de Haan werd door Rick Maatman gepromoveerd tot assist. Stand 3-1! Op slag van rust werd bijna de 4-1 gescoord. Een vrije trap van Bas Bremer eindigde onderkant lat. Geen 4-1 bij rust, maar 3-1.

• Het spelbeeld na rust was net zoals in de eerste helft. Veel balbezit en kansen voor Groessen. Het was echter RVW met het eerste doelpunt in de 2e helft. In de 52ste minuut wist Roy van Lagen de 3-2 te scoren. De marge van 2 doelpunten werd echter snel hersteld. In de 55ste minuut wist Dylan Oudendag zijn 2e doelpunt te scoren, met wederom een assist van Joey de Haan.

• RVW gaf echter niet zomaar op, want in de 61ste werd wederom de aansluitingstreffer gescoord. Jeffrey Zweers was trefzeker namens RVW. Veel verder dan dat kwam RVW echter niet. In de 68ste wist Lennard van Zuijlen op mooie wijze te scoren. Met een bekeken stiftje werd de keeper van RVW verschalkt. Stand 5-3. En niet veel later werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Chiel Driessen wist op aangeven van Niels Derksen zijn 2e doelpunt te maken. 6-3!

• Het slotstuk van de wedstrijd was voor Dylan Oudendag. In de 86ste minuut maakte hij zijn 3e treffer van vandaag. Op aangeven van Rick Maatman werd de eindstand hiermee bepaald. 7-3 overwinning!

Aankomende zondag staat de uitwedstrijd tegen Arnhemia gepland. Aanvang 14:00uur. Tot dan!