• Groessen 1, Terugkeer van oude bekenden

17 aug 2020

Robin van Ussen

Robin (22 jaar) speelde in de jeugd al bij Groessen. Na een lange periode in de jeugd van de Graafschap en vervolgens in het 1ste van SML en DCS, sluit de aanvaller aankomend seizoen aan bij het 1ste van Groessen. Robin verteld: “Ik heb vroeger al bij Groessen gespeeld, tot en met de E1. Ik heb daar een mooie tijd gehad en veel vrienden aan over gehouden. Met een aantal van deze vrienden ga ik nu weer samen voetballen in het 1ste. Dit is voor mij een belangrijke reden geweest om weer te gaan voetballen. Ik hoop mijn plezier in het spel weer snel terug te krijgen hier bij Groessen”.  Ook trainer Koen van Loon geeft dit aan: “Ik hoop in eerste instantie dat Robin het plezier in het voetbal weer terugvindt bij Groessen, dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste.”

Koen en assistent-trainer Erwin Stokman zijn blij met de komst van Robin. Koen: “Gezien de achtergrond van Robin (De Graafschap, SML, DCS) lijkt het me duidelijk dat Robin in principe goed kan voetballen. In de trainingen eind vorig seizoen is me opgevallen dat hij de beschikking heeft over de nodige voetbalkwaliteiten, maar daarnaast ook een prettige jongen is in de omgang”. Erwin vult aan: “Na 2 minuten kan je al zien dat Robin goed kan voetballen. Hij is technisch begaafd en scoort makkelijk. Daar gaan we veel plezier aan beleven denk ik. Het is een aanwinst voor onze toch al productieve voorhoede. Ik vind het ook mooi om te zien dat Robin al snel zijn plekje in de groep heeft gevonden.”

Over zijn verwachtingen voor aankomend seizoen is Robin duidelijk. “Voor mij is het belangrijkste om het plezier en de drive terug te vinden. Dit gaat hopelijk vanzelf, en dan zullen de resultaten snel volgen”. Over zijn verwachtingen van de teamprestatie geeft Robin aan: “Ik verwacht dat we in de top 3 kunnen eindigen. Hopelijk zit er een verassing in en draaien we mee voor de koppositie”. Hoe Robin hieraan hoopt mee te helpen: “Het zou mooi zijn als ik tussen de 10 en 15 goals kan maken aankomend seizoen. Dat is mijn persoonlijke doelstelling”. Koen heeft hier ook vertrouwen in: “Naast spelinzicht is het ook mooi om te zien dat Robin rustig is voor de goal en een mooie doeltreffende trap met zijn linker in huis heeft.”

Robin besluit zijn verhaal met waar hij het meest naar uitkijkt: “Waar ik het meeste zin in heb, is om weer samen met vrienden op het veld te staan. In een gemoedelijke sfeer waar je zonder druk lekker kan voetballen. Ik kan niet wachten om weer te beginnen!”

Rick Goorman

Het seizoen 2018-2019 leek het laatste seizoen van Rick bij Groessen. Rick vertrok naar buurvereniging DVV en hoopte daar in de 3e klasse aan het voetballen te komen. Na dit ‘tussenjaar’ keert Rick (31 jaar) echter toch terug bij Groessen. Hierover geeft Rick aan: “Ik kom weer terug naar Groessen omdat ik graag weer het plezier in het spelletje wil terug krijgen. Daarnaast hoop ik meer aan voetballen te komen dan afgelopen seizoen bij DVV”. Koen vult aan: “Voor Rick geldt hetzelfde als voor Robin. Ook Rick moet in eerste instantie weer het plezier in voetballen terugvinden”. Rick: “Achteraf gezien is het een verkeerde keuze geweest om van Groessen naar DVV te gaan. Maar ik heb super veel zin om weer te beginnen bij Groessen!”

Over zijn persoonlijke verwachting van aankomend seizoen is Rick helder: “Vooral weer lekker aan het voetballen komen en het plezier terug krijgen, zoals ik eerder al zei”. Erwin diept het iets verder uit: “Rick is en blijft Rick. Altijd aanwezig. Hij moet een mix gaan vinden tussen aanjager / motivator / animator. In combinatie met positief coachen naar de rest van het team, is Rick dan zeker van waarde voor ons team. Wellicht nog wel op een verassende positie”. Ook Koen geeft dit aan: “Rick is met zijn ervaring en spelinzicht op meerdere posities inzetbaar. Ik ken hem natuurlijk van mijn eerste jaar bij Groessen, waar Rick de pech had om geblesseerd te zijn aan de start van de competitie. Gedurende dat seizoen kwam hij steeds beter aan het voetballen, ook al omdat hij steeds fitter werd. Ik herinner me nog dat hij in de laatste competitiewedstrijd van dat seizoen zelfs 3x scoorde! Ik hoop dat Rick dit jaar fit kan starten zodat hij revanche kan nemen op een enigszins verloren seizoen bij DVV.”

Rick is van mening dat het team van aankomend seizoen een goede mix heeft tussen jong en oud. “Hopelijk kunnen we mee spelen om de promotie plekken. Want we hebben genoeg kwaliteit en scorend vermogen in ons elftal. Ik denk dat Groessen in de top 4 gaat eindigen. Naar mijn idee zijn we dat ook verplicht gezien de kwaliteiten van het team”. Naast deze verwachting ziet Rick vooral uit naar het samenzijn met de spelers, de kleedkamerhumor en lekker bezig zijn op het veld. Zoals hij eerder al aangaf: “Ik heb super veel zin om weer te beginnen bij Groessen!

Spelplezier

Koen sluit af: “Voor zowel Rick als Robin hoop ik in eerste instantie dat zij het plezier in het voetbal bij Groessen terugvinden. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Voor beide geldt dat ze bewezen hebben dat ze goed voetballen kunnen, en ik verwacht dat ze beide van waarde gaan zijn het aankomende seizoen.

Tientjesspel

Naast de terugkeer van Robin en Rick, keert ook het tientjesspel terug bij Groessen! Na meerdere jaren van afwezigheid, is het dit jaar weer mogelijk om de uitslagen van het 1ste elftal te voorspellen. Wie wordt dé voetbalkenner van Groessen en omstreken? Meer informatie over het tientjesspel volgt binnenkort op (onder andere) de website van Sportclub Groessen.