• Groessen 1 wint ook 2e bekerwedstrijd dikverdiend

7 sep 2020
  • Na een overtuigende eerste bekeroverwinning (9-0 op Ratti – Socii), was het vandaag de beurt aan de 2e bekerwedstrijd. De uitwedstrijd tegen KSV Vragender stond hierbij op het programma.

De lijn van vorige week werd overduidelijk doorgezet. Groessen was veel aan de bal, en wist veel kansen te creëren. Hiermee begon Groessen al vanaf het eerste fluitsignaal. Chiel Driessen speelde zich binnen vijf minuten al vrij voor de keeper, maar wist zijn goede actie hierbij niet om te zetten tot een doelpunt. De keeper van KSV Vragender bracht redding. Ook de volgende kansen werden nog niet gepromoveerd tot doelpunt. Combinaties tussen Joey de Haan, Robin van Ussen en Rick Maatman resulteerden in goede kansen, maar nog niet in doelpunten. Na een kwartier spelen wist Chiel zichzelf opnieuw vrij te spelen, maar ook hier werd de openingstreffer nog niet gemaakt.

Na 25 minuten was het wel raak. Wederom na een mooie aanval. Ditmaal kreeg Rick Maatman een goede pass van Niels Derksen. Rick wist de bal succesvol terug te leggen op de inkomende Robin. Met een overtuigend schot werd de 0-1 op het scorebord geschoten. De openingstreffer was terecht voor Groessen.

In de rest van de 1ste helft was het spelbeeld hetzelfde. Veel balbezit en kansen voor Groessen, helaas geen verdere doelpunten. Het krachtverschil tussen KSV Vragender en Groessen was groter dan het ene doelpunt dat gemaakt is in de 1ste helft, maar toch werd de thee opgezocht met een stand van 0-1.

• KSV Vragender wist in de 2e helft haar eerste kans te creëren. Na 51 minuten eindigde een schot over de goal van Groessen. Niet lang daarna, had Chiel Driessen de uitgelezen mogelijkheid om de 0-2 te scoren. Na een lange bal van achteruit wist Chiel de keeper uit te spelen. Een verdediger van KSV Vragender wist echter te redden. In de rebound probeerde Chiel de bal af te leggen naar Robin van Ussen, maar een doelpunt werd niet gemaakt.

In de 55e minuut wist Robin van Ussen de score wél te verdubbelen. Jelle van Onna wist Rick Maatman te bereiken. Rick Maatman legde wederom af op Robin, waarna Robin succesvol wist af te ronden. Niet veel later wist Groessen de wedstrijd definitief te beslissen. Robin wist met zijn 3e doelpunt de 0-3 voor Groessen te maken. Een korte corner van Rick Maatman op Chiel Driessen resulteerde via Rick Goorman uiteindelijk in een voorzet op Robin. Robin wist koppend de 0-3 te maken.

Het restant van de wedstrijd behoeft weinig toelichting. Het balbezit en de kansen waren voor Groessen, waarmee de overwinning niet meer in gevaar is gekomen. Gezien het aantal goede uitgespeelde kansen, was een grotere uitslag mogelijk geweest. De overwinning is echter behaald, en het veldspel was naar tevredenheid.

Volgende week staat de 3e (en laatste) bekerwedstrijd op het programma. Op zondag 13 september trappen we om 14:00uur thuis af tegen Dierense Boys. Tot dan!