• Groessen start SNS Fair Play Competitie voor jeugdelftallen

    8 sep 2018
  • Elke voetballer doet er alles aan om te winnen. Maar voetbal is veel meer dan alleen een strijd om winst en verlies. Plezier, verbroedering, sportiviteit en respect voor elkaar zijn kernelementen die bij het voetbal horen en die Sportclub Groessen omarmt. Daarom start de club in samenwerking met de SNS Bank in Duiven de ‘SNS Fair Play Competitie’. In deze competitie staat sportiviteit en respect voor elkaar centraal. 

    De competitie wordt gehouden onder de jongste jeugd van Sportclub Groessen. De teams van JO8 tot en met JO12 nemen het tegen elkaar op in de ‘strijd’ om sportiefste ploeg van Sportclub Groessen. De spelers, trainers en begeleiders worden beoordeeld op hun gedrag in het veld en op commentaar op de scheidsrechter. Ook het gedrag van de ouders langs de kant richting de scheidsrechter wordt meegewogen. Na elke thuiswedstrijd geeft de scheidsrechter aan de hand van deze criteria punten voor de sportiviteit van een team. De puntentelling wordt wekelijks bijgehouden en de tussenstand is terug te vinden op het scorebord in de kantine.  Aan het eind van de competitie (tweemaal per jaar) wordt het sportiefste team beloond met een uitgebreid en gezond sportontbijt, aangeboden door de SNS Bank uit Duiven.  

    Roy Siebes van de SNS bank vindt het belangrijk dat Groessen op deze manier sportief gedrag stimuleert en ondersteunt de competitie dan ook van harte. "Door deze fair play competitie maak je kinderen bewust van sportief gedrag, door goed gedrag te belonen. Het is belangrijk dat de jongste jeugd leert hoe je je hoort te gedragen in en naast het veld, zowel bij winst als verlies. Mijn jongste zoon voetbalt bij Groessen en ik heb de club leren kennen als een sociale club waar sportief gedrag voorop staat. Dat is belangrijker dan winnen of verliezen. Je doet je uiterste best, maar als je verliest dan doe je het wel op een sportieve manier."