• Historie

  Sportclub Groessen, 65 jaar jong en springlevend.

  De voetbaltak van Sportclub Groessen is mede op initiatief van kapelaan De Frou en meester Berendsen (hoofd van de lagere school) opgericht op 23 januari 1959 als opvolger van de 5 jaar eerder gestopte voetbalclub GVC (Groessense Voetbal Club). Een paar maanden later werd ook het 11-veldhandballen toegevoegd aan de club.

  Door stichting Jeugdbelangen werd destijds het 1e voetbalveld gehuurd aan de Heiliglandsestraat bij familie P. Peters. Bennie van der Velden werd onze eerste voorzitter.

  In 1962 werden de weilanden van de familie Peters verlaten om te gaan voetballen op onze huidige locatie aan de Molenstraat/Zwarteweg. Overigens hadden we toen maar 1 speelveld en ’n kleine oefenhoek. De oude kleedaccommodatie bestaande uit betonnen elementen werd meegenomen en weer opnieuw opgebouwd. 

 • Een van de meest succesvolle, lang gebleven en betrokken trainers was in begin zestiger jaren Joop Siepermann uit Arnhem. Sportclub Groessen werd 4 jaar op rij kampioen. Noemenswaardig is dat Joop van oorsprong handbaltrainer was en daarom ging hij in 1972 ook het pas opgerichte herenhandbalteam trainen.

  Pas in 1969 werd het 2e veld na jarenlang overleg met de gemeente Duiven aangelegd maar om zo ver te komen ging het bestuur zelfs hiervoor naar Den Haag om het o.a. financieel voor elkaar te krijgen.

  In 1971 werd de accommodatie uitgebreid met 4 kleedruimtes (toegang vanuit buiten), 2 scheidsrechterslokalen en ’n kantine.

  In 1978 uitbreiding met opberg- en scheidsrechterslokalen voor de 4 kleedruimtes (de gang ontstond hierdoor) en de bestuurskamer met vouwwand naar de kantine. 

 • In 1980 kreeg onder voorzitterschap van Jan Degen onze accommodatie de huidige naam Heggeakkers. De club groeide flink in ledenaantal en daarom vond er in 1983 nog ’n uitbreiding van 2 kleedlokalen (aan de kant van veld 2) plaats. En er was ook de renovatie van de platte daken 

 • In 1991 verhuisde de bestuurskamer naar de voorzijde en werd de kantine ook uitgebreid.

  In 1999 werd, na jarenlang overleg met de gemeente, de accommodatie geprivatiseerd zodat de gemeente kon bezuinigen op haar uitgaven aan de buitensport-complexen.

  Mede door de woonwijk Duiven-Zuid, ontstaan doordat Duiven Groeikern was in de periode 1986-1995, kozen veel (jeugd)leden uit dat deel van Duiven voor voetballen bij sportclub Groessen. Lekker kort bij huis en veilig vonden de ouders voor hun kids die niet over de drukke spoorlijn hoefden.

  Een zeer grote en ingrijpende verbouwing vond plaats 2004/2005 met de “zwevende” opbouw op palen als 1e verdieping  boven de kantine. Hierdoor kregen we 2 extra kleedlokalen, 2 scheidsrechterslokalen, ruimte wedstrijdsecretariaat, bestuurskamer, toiletgroep, cv- en warm waterruimte en ‘n opslagzolder.

   

 • In 2011 werd de keuken grondig verbouwd en voorzien van rvs-inventaris tot zoals het er nu uit ziet.

  In 2017 werd het huidige beachveld aangelegd door het handbal-asfalt veld te verwijderen. Tevens in dat jaar de verhoging van het terras waarop in 2022 de terrasoverkapping werd gebouwd door onze huidige hoofdsponsor van het 1e elftal Vermeulen Groessen.

 • Tekst opgesteld door Koos Roelofs voor JUMBO-voetbalplaatjesboek december 2023.

  foto’s Koos Roelofs (behalve foto van de fam. vd Velden uit archief GroenWit Nieuws en de drone foto van Peter Gorseling).