JO14-1 naar de North Sea Cup Trophy in België

Afgelopen weekend zijn de jongens van onze onder 14 op internationaal voetbalkamp geweest in Oostende, België. Hier hebben ze de 7e plek weten te bemachtigen tegen teams die merendeels op divisieniveau spelen. Vrijdagmiddag vertrokken de ouders met spelers vol goede moed richting de Belgische kustplaats. Na een lange reis en een laat avondmaal op de camping was de eerste dag nagenoeg voorbij. Voor de jongens begon de avond natuurlijk net pas ;)

• Zaterdagochtend was het vroeg dag en er werd ontbeten aan een lange tafel op de camping. De jongens en het kader waren voorzien van mooie hoodies en straalden zo een echte eenheid uit. Eenmaal aangekomen op sportpark de Schorre werd de eerste wedstrijd gespeeld tegen derde divisionist Zestienhoven uit Rotterdam. Een spannende wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-0 verliespartij. Een uur later konden onze jongens zich revancheren tegen DOVO uit Veenendaal, een team dat zelfs uitkomt in de tweede divisie terwijl onze jongens spelen in de eerste klasse. Deze wedstrijd werd knap gewonnen met 0-1 na een echte teamprestatie. De laatste wedstrijd van de dag werd gespeeld tegen Sc Rheinbach uit Duitsland. Deze wedstrijd werd opnieuw gewonnen met 1-2 na een schitterende comeback. Met 6 punten uit 3 wedstrijden was er nog genoeg om voor te spelen op zondag. Eenmaal terug op de camping werd er gelijk een duik genomen in het zwembad met het lekkere weer. ‘S Avonds gingen we heerlijk uiteten bij een Turks restaurant en daarna werd de laatste avond met een buiten activiteit en een kaartspelletje afgesloten.

• Zondagochtend mochten we aantreden tegen Sporting Martinus uit Amsterdam die tot dan toe al hun wedstrijden gewonnen hadden. Die lijn werd doorgetrokken tegen een hardwerkend Groessen. Helaas konden we na deze verliespartij alleen nog spelen voor plek 5 t/m 8. De halve finale speelden we vervolgens tegen Orion uit Nijmegen. De hoofdklasser bleek helaas ook een maatje te groot en zodoende speelden we om de 7e/8e plek tegen oude bekende Sc Rheinbach. Een mooie kans om ons nog eenmaal te herpakken. Wat is er namelijk mooier dan 1x winnen van Duitsers? Ja natuurlijk! Twee keer winnen van Duitsers!!! Met die instelling werd er opnieuw voor elke bal gestreden en na een spannende wedstrijd stond er 2-2 op het scorebord. Penalty’s moesten de beslissing brengen. Groessen begon sterk en stond na een ronde direct met 1-0 voor door een mooie redding van de keeper. Vervolgens scoorden Rheinbach en Groessen beiden 3 penalty’s op rij. De laatste penalty van Groessen zou de winst kunnen opleveren. En ja! Deze ging erin en na veel ontlading werd het toernooi op een prachtige manier afgesloten. Na een fantastisch toernooi en herinneringen voor het leven gingen de jongens huiswaarts richting Groessen!