• Jubileum Sportclub Groessen groots gevierd

29 aug 2019
  • Afgelopen zaterdag heeft Sportclub Groessen haar 60-jarig jubileum gevierd. Onder een stralend zonnetje waren er voor alle leeftijdsgroepen diverse activiteiten georganiseerd. Zo was er een zeskamp voor de jongste jeugd, een FIFA-toernooi voor de oudere jeugd en werd het Van der Velden-toernooi nieuw leven ingeblazen. Met een lekkere barbecue en een spetterend feest werd een gedenkwaardige dag in stijl afgesloten.

Zeskamp
    In alle vroegte werd er door vele vrijwilligers leuke spellen en attracties opgebouwd. Alle jeugdleden werden in 3 leeftijdscategorieën onderverdeeld. Bij aankomst werden ze ontvangen door onze sportclub Groessen mascotte. Onze jongste voetballertjes en handballertjes waren van 09:00 tot 11:00 uur aan de beurt voor de zeskamp. Van 11:00 tot 13:00 uur was het de beurt aan de iets oudere jeugd. Het fanatisme en plezier spatten ervanaf bij de verschillende onderdelen. Zo was er een stormbaan, een dobbelspel, beachvolley en bubbelvoetbal. Op het levensgrote dartbord ging iedereen voor een onvervalste "onehunderdandeighty"! Daarnaast werd er nog zakgelopen en kon men een beetje afkoelen tijdens een waterspel.

• Buikschuiven
    Voor de oudere handbal jeugd was er Archery Tag opgezet dit is een combinatie van paintball en trefbal de meiden moesten voorzien van een veiligheidshelm met een handboog een zachte pijl afschieten en daarmee te tegenstander proberen ‘uit te schakelen’.
    Door het fantastische weer viel de buikschuifbaan misschien nog wel het beste in de smaak. De hele dag door werd hier volop gebruik van gemaakt waarbij ook menig begeleider het niet kon laten om een buikschuiver te maken. Nadat elk team moe en voldaan na de zeskamp was het tijd voor ranja en een broodje knakworst dat mede mogelijk werd gemaakt door Jumbo Gradussen Duiven.

• FIFA-toernooi
    Buiten was het warm, maar vanaf 13:00 uur werd het ook binnen steeds warmer. 65 jongens en meiden van de JO11, 12, 13 en 15 streden om de eer wie de beste E-sporter was. Achter tien grote schermen ging het er fanatiek aan toe in de kantine. Jordy Koenders won het evenement. Echter, een goede E-sporter betekent nog geen goede voetballer. Daarom kreeg Jordy van sponsor AS @ S een echte bal mee, zodat hij daar nog wat mee kan trainen. Aan het lawaai te horen (wat kunnen 65 enthousiaste spelers veel geluid maken) kunnen we in ieder geval concluderen dat alle deelnemers ervan hebben genoten.

• Van der Velden-toernooi
    Terwijl men in de kantine digitaal de strijd aanging, werd er buiten op het gras ook volop gesport tijdens het Van der Velden-toernooi. Onder tropische omstandigheden namen tien teams (verdeeld over 2 poules) het tegen elkaar op tijdens het traditionele handbal/voetbal toernooi dat vernoemd is naar twee oprichters van SC Groessen, Bennie en Dory van der Velden. Onder toeziend oog van de burgemeester werd er flink gezweet door de deelnemers, maar dat weerhield hen er niet van om vol voor de felbegeerde cup te strijden. Aan het eind van de middag stonden ‘Team Fuifje’ en ‘Team Atje voor de Sfeer’ tegenover elkaar in de finale die na een zinderende penaltyserie beslecht werd in het voordeel van Team Fuifje. Als dochter van de naamgevers van de prijs overhandigde Dorothea van der Velden de cup aan het winnende team.

• Spetterend feest
    Toen de spellen en het sporten erop zat, was het hoog tijd voor een welverdiend hapje en drankje op het terras. Nadat iedereen zijn buik rond had gegeten namen voorzitter Jos Lukkezen en wethouder Johannes Goossens het woord om alle vrijwilligers te bedanken en stil te staan bij het 60-jarig bestaan. Marieke Roelofs en Nicole Gieling werden hierbij als vrijwilligers van het jaar nog eens extra in het zonnetje gezet. Toen de toespraken erop zaten en het eten gezakt was, kon de dansvloer opgezocht worden. Met DJ Robin Thuus achter de draaiknoppen werd het een spetterend einde van een toch al zo geslaagde dag. Op naar nog vele mooie jaren!