• Laat de zon nu maar schijnen!

20 jul 2020
  • Het was op een zonnige bestuursvergadering vorige zomer dat Marnix Arentsen opperde: “Wat zou het toch mooi zijn als we iets aan de zon kunnen doen, die ons verblindt iedere vergadering boven in de bestuurskamer.” Daar iets tegen doen zou een flinke uitgave zijn. Sportclub Groessen heeft het geld uit contributies en dergelijke hard nodig om te zorgen dat er gehandbald en gevoetbald wordt. Daarom was dit typisch een project om door de Club van 50 te laten financieren.

Met hulp van een ouder van een jeugdlid, Bastiaan Seynaeve, kwamen een tweetal firma’s langs om alle mogelijkheden te bespreken die er waren om de zon buiten de bestuurskamer te houden. Buiten screens bleken de beste optie te zijn. Een plan werd geschreven, een offerte gemaakt, en gelukkig besloot de Club van 50 dit wel te willen betalen. Na wat vertraging door Corona werden enkele weken geleden screens geplaatst voor de ramen van de bestuurskamer. Afgelopen woensdag werden de screens officieel overhandigd aan Sylvia Hof van het bestuur, door de commissieleden van de clubvan50 Menno van ‘t Hull, Werner Willems en Wilie Lentjes.

Nu kunnen we het hoofd weer koel houden als we tijdens de vele vergaderingen de club besturen. Dankjewel Club van 50 leden!

Voor wie niet helemaal op de hoogte is van de Club van 50: Iedereen die Groessen een warm hart toedraagt, kan voor 50 euro per jaar lid worden van de Club van 50. Als lid van de Club van 50 ben je ook lid van Groessen. Ze hebben een eigen nieuwsbrief en organiseren diverse activiteiten voor hun leden door het jaar heen. Zo is er in de laatste jaren geregeld een voetbalwedstrijd in het buitenland bezocht. Ook mochten leden gratis het Formule 1 sponsorevent met Mark Koense en Giedo van der Garde bezoeken.

Verder financiert de Club van 50 projecten binnen de sportclub. Iedereen, zowel bestuur als leden, kan daarvoor (een goed onderbouwd) plan indienen. De commissie van de Club van 50 neemt dan een beslissing of het project past binnen de doelstellingen. Voorwaarde is namelijk dat het gaat om zaken die niet rechtstreeks verband houden met het beoefenen van voetbal of handbal. In de laatste jaren zijn bijvoorbeeld bankjes langs het handbalveld aangelegd, vlaggenmasten geplaatst en is de geluidsinstallatie verbeterd.

Iedereen die lid wordt van de Club van 50 ontvangt een bon voor een heerlijke taart.

Wie contact op wil nemen met de clubvan50 kan een mailtje sturen naar club50@sportclubgroessen.nl.