• Luc van der Laan, vrijwilliger van het jaar

17 jun 2018
  • Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond van Sportclub Groessen werd Luc van der Laan verkozen tot vrijwilliger van het jaar.

"Vrijwilliger van het jaar" is altijd een moeilijke keuze, omdat er velen zijn die in aanmerking komen.

Maar toch hebben we iemand gevonden die symbool staat voor veel vrijwilligers binnen de club.

Nauwelijks zelf het jeugdteam ontgroeid, is deze vrijwilliger nog steeds een aantal keren per week te vinden op de sportclub. Behalve iedere zaterdag, is hij er ook vaak op trainingsavonden i.v.m . zijn vele werkzaamheden of om een vergadering bij te wonen. Zes jaar geleden begonnen als assistent van de toen nog E jeugd coördinator, via het mede organiseren van het Appelflappentoernooi tussen kerst en oudjaar, is hij inmiddels iedere week een vast gezicht op het wedstrijdsecretariaat. Hij zorgt er als coördinator scheidsrechters voor dat zo veel mogelijk wedstrijden gefloten worden door een scheidsrechter, ook bij de jeugd. Een heel gepuzzel om dat plaatje iedere week compleet te krijgen. Zelf is hij ook scheidsrechter en is daarom de aangewezen persoon om alle nieuwe scheidsrechters te begeleiden op hun eerste stappen op het veld. Je ziet hem dan ook vaak met een opschrijfboekje langs de kant.
    Daarnaast heeft hij de Fair Play Competitie voor de pupillen teams opgezet, is een gewaardeerd lid van het Technisch Team Voetbal en sinds de winter onderdeel van de sponsorcommissie. Afgestudeerd in sportmanagement, inspireert hij de andere leden tot allerlei nieuwe ideeën.

Dames en heren, een welverdiend applaus voor??. Luc van der Laan