• Wat eigenlijk in maart 2020 een feestelijke avond had moeten worden in de Ogtent, gebeurde helaas door Corona pas deze week. De vrijwilligersprijzen van 2020. In de categorie jongeren hadden wij, het voetbalbestuur van Sportclub Groessen, onze eigen Luc van der Laan genomineerd. Afgelopen maandagavond werden uiteindelijk de winnaars bekend gemaakt, die door de vele online stemmers en een vakjury waren gekozen. Met toch zware concurrentie kwam onze Luc als winnaar uit de bus en meer dan terecht vinden wij uiteraard. De wethouder sport, Johannes Goossen, heeft hem de prijs overhandigd.

    Waar Luc vroeger als voetballer bij Groessen nog de velden onveilig maakte, kwam hij na een kleine break in 2012 terug als vrijwilliger. De eerste jaren als pupillentrainer. In 2013 heeft hij geholpen om de toenmalige E1 nog kampioen te laten worden in de 1e klasse. Daarna ging hij, mede gedreven door zijn studie, zich meer bezighouden met Organisatorische taken van het verenigingsleven. Sponsorcommissie, scheidsrechterszaken, helpen achter de bar en nog vele andere taken heeft Luc met veel enthousiasme ingevuld en is hij nog steeds actief op de zaterdagen bij het secretariaat en om de scheidsrechters te helpen, naast zijn voetbal-bestuurlijke taken. 

    Al met al dus meer dan terecht dat Luc niet alleen genomineerd was, maar dat hij nu ook gewonnen heeft. Nadat hij al door Sportclub Groessen in 2017 werd benoemd tot vrijwilliger van het jaar, nu wederom erkenning voor een gepassioneerd vrijwilliger. Hij zelf zegt over zijn motivatie: 

    “’Waar het ooit begon als het opdoen van ervaring voor zijn studie, werd het later ook een hobby. Nu staan al die functies niet alleen mooi op mijn CV, maar je krijgt ook enorm veel waardering voor de tijd die je erin steekt. Dat laatste moeten de leden van Sportclub Groessen zich realiseren. Je helpt de club als vrijwilliger, maar je krijgt er zelf ook ​ontzettend veel voor terug. Het opdoen van ervaring als vrijwilliger kan een flinke boost zijn voor je carrière, naast het feit dat je de club er mee helpt. Het kan je dus ook helpen bij het realiseren van je persoonlijke doelen, waardoor het doen van vrijwilligerswerk zeker een meerwaarde kan zijn voor jezelf. Het geeft mij enorm veel voldoening om te helpen en dan is zo’n prijs als blijk van waardering erg leuk om te ontvangen, maar het zit hem soms ook in kleine waarderingen.” 

    Sportclub Groessen mag trots zijn op onze Luc. Van harte gefeliciteerd en namens Sportclub Groessen: dik verdiend!