• Marnix Arentsen trotse nieuwe voorzitter van Sportclub Groessen

  Marnix Arentsen is unaniem gekozen tot de nieuwe voorzitter van Sportclub Groessen. Een van zijn eerste taken was het voorzitten van een digitale algemene ledenvergadering waarin de statuten gewijzigd werden waardoor Sportclub Groessen alleen nog een voetbalclub is. De handbaltak gaat na een succesvolle samenwerking van drie jaar met de handballers van Loo door de regelgeving van de Nederlandse handbalbond noodgedwongen verder als HCL, Handbal Combinatie de Liemers.

  Marnix Arentsen (51) is eigenaar van A Signs & Safety, een in Duiven gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in de veiligheid van procesinstallaties. 
  De voetbalcarrière van Arentsen eindigde dertig jaar geleden bij Sportclub Velp abrupt na een knieblessure.
  Na een verhuizing naar Duiven kwam Marnix Arentsen vijftien jaar geleden als voetbalvader van Joost en Max bij SC Groessen binnen.
  Als jeugdtrainer, sponsor, lid van de sponsor- en fair play commissie was hij in meerdere rollen binnen de vereniging actief en als coördinator van de junioren werd Arentsen automatisch onderdeel van het voetbalbestuur.

  Logisch moment
  Door de afscheiding van de handbaltak was het een logisch moment voor een nieuwe voorzitter van SC Groessen.
  Arentsen hierover: “Mijn voorganger Jos Lukkezen vroeg mij als voorzitter, dat vond ik een grote eer. Ik heb bij een aantal belangrijke personen binnen de vereniging gepolst of er voldoende draagvlak is en uiteindelijk ben ik 12 april op een digitale algemene ledenvergadering unaniem als voorzitter gekozen. Jos blijft gelukkig in het bestuur met gemeentelijke zaken in zijn portefeuille en als coördinator van de belangrijke maandagochtend onderhoudsploeg. Wij hebben denk ik een sterk bestuur met zeven personen, binnenkort gaan we de taken verder verdelen en ik moet de olie zijn die de motor laat draaien. Er is geen termijn op mijn voorzitterschap geplakt, maar het belangrijkste is dat ik het leuk blijf vinden en wat toevoeg. Belangrijke doelstelling is om het aantal vrijwilligers dat binnen de vereniging betrokken is te vergroten door hun bijdragen in behapbare taken te verdelen”.

  Perspectief
  Ondanks de coronaperiode is de toekomst van SC Groessen vol perspectief en is de club trots op de eigen unieke identiteit. De makkelijk pratende Arentsen hierover: “Dankzij de verenigingsondersteuning van de Rabobank hadden wij onlangs met een brede afspiegeling uit alle geledingen van de vereniging vijf online praatsessies onder leiding van Fons van de Logt, oud-voorzitter van RKHVV. Hieruit kwamen drie belangrijke uitgangspunten voor Groessen naar voren: het dorpse karakter bewaken, wij zijn samen onze club en het blijven ontwikkelen van spelers maar ook van vrijwilligers en ouders. Ook na het vertrek van de handbaltak waar we een warme samenwerking mee houden, blijft Groessen een grote vereniging met bijna 500 leden en 35 teams. Komend seizoen hebben we voor het eerst ook meidenteams in de onder 11 en onder 12 categorie. Ons eerste elftal speelt aan de bovenkant van de vierde klasse en onder leiding van Marco van Eekeren gaan wij met een sterk tweede elftal vol jeugdige talenten de basis richting het eerste team verbreden. Vanwege de leuke regionale competitie met veel bekende tegenstanders en het ruimtegebrek op zaterdag willen we ons eerste team op zondag laten spelen, maar wij houden de regionale trend en de wensen van de spelers goed in de gaten. Wij zijn vol energie om het unieke karakter van SC Groessen verder te versterken en straks in de weekenden weer het middelpunt van het dorp te zijn”.

   

  Dit artikel komt uit de Duiven Post van 2 juni 2021

  Foto : Koos Roelofs