• Nieuwe “Corona” spelregels.

Beste leden en vrijwilligers,

Gelukkig mogen we weer!

Vanaf aanstaande zaterdag 29 januari gaan de competitiewedstrijden gelukkig weer beginnen. Eindelijk weer echte wedstrijden, na een veel te lange pauze en alweer een paar weken slechts te kunnen trainen.

Lastig is het voor ons om alle (deels nieuwe) maatregelen op tijd in te voeren, maar we gaan ervan uit dat iedereen zich aan de regels houdt op ons sportpark. De belangrijkste regel is, dat als je je ziek voelt: doe een zelftest of laat je testen bij de GGD en blijf dan thuis (bij bewezen hooikoorts klachten geldt dit niet). Ook geldt altijd dat je binnen en buiten de anderhalve meter afstand aanhoudt (ook de toeschouwers, die weer gelukkig van harte welkom zijn). Vanzelfsprekend geldt dit niet voor de spelers tijdens de wedstrijden.

Bij een verplaatsing binnen (dus ook naar en in de kleedkamers en lopend in de kantine of op weg naar de bestuurskamer) draag je een mondkapje (vanaf 13 jaar). Bij het betreden van het clubgebouw (er is weer 1 ingang naar de kantine en de kleedkamers) wordt jouw CTB / QR-code gevraagd en ontvang je een polsbandje, zodat je maar 1 keer gecontroleerd hoeft te worden. ZONDER CTB mag je dus niet naar binnen in ons clubgebouw (incl. kleedkamers). Dit geldt zowel voor leden als niet-leden. Kaderleden in functie zijn officieel uitgezonderd, echter dit is niet te controleren door onze vrijwilligers en dus controleren wij iedereen.

In de kantine mag je alleen zitten en als dus alle zitplaatsen bezet zijn, zou je buiten in de tent plaats kunnen nemen. Ook hier geldt: alleen zitplaatsen, dus vol is vol, helaas. We zullen de heaters aanzetten om zoveel mogelijk mensen een aangenaam verblijf aan te kunnen bieden. Ga dus niet staand in de kantine of op het terras verblijven. Dit is helaas niet toegestaan.

Op de zaterdagen hebben we te weinig kleedkamers, zeker wanneer je iedereen op anderhalve meter afstand wil laten omkleden. Op de zaterdagen zullen alle teams dus wel mogen omkleden in de kleedkamer, maar zal men de voetbaltassen mee moeten nemen naar het veld, zodat een volgend team erin kan. Op de zaterdagen mag er na de wedstrijd NIET gedoucht worden om zo snel mogelijk weer een kleedkamer vrij te krijgen voor het volgende team. Doordeweeks en op zondagen is het minder druk en mag er dus wel gedoucht worden.

Er is heel snel geschakeld om voldoende scheidsrechters voor dit weekend nog in te plannen. Dit lijkt te gaan lukken, maar als het niet gelukt is, hopen wij op jullie begrip.

De KNVB heeft er begrip voor dat er nog wedstrijden afgelast gaan worden i.v.m. de besmettingen. Laat het DIRECT weten aan je coördinator als je te weinig spelers hebt. Dan zoeken we een oplossing of lasten de wedstrijd af. Dit geldt ook voor de tegenstanders, dus houd je app in de gaten, want wij zullen bij een afmelding van een team dit z.s.m. aan jullie doorgeven.

Vanaf aanstaande maandag 31 januari geldt weer het oude trainingsschema, zoals jullie gewend waren. Een enkel team zal verplaatst worden, zodat andere teams ook eens op ons kunstgras kunnen trainen.

De uitspelende teams van Sportclub Groessen zijn zelf verantwoordelijk voor het regelen van het vervoer. Mochten er ouders zijn, die geen andere spelers mee willen nemen, dan brengen zij hun kind zelf naar de uitwedstrijden. Wanneer er meerdere spelers in 1 auto gaan, adviseren wij hen een mondkapje te dragen.

De quarantaine regels voor de jeugd t/m 17 jaar zijn veranderd: als iemand langdurig in contact is geweest met een persoon die Corona heeft, dan hoeft men niet in quarantaine. Mits hij of zij een negatieve zelftest heeft en de zelftesten zullen iedere dag, gedurende 5 dagen, negatief moeten zijn.
    Voor alle 18+ geldt hetzelfde. Als extra regel geldt dat je dan tenminste 1 week geleden een booster hebt gehad of zelf hersteld bent van Corona in de afgelopen 8 weken.

Als laatste, maar niet onbelangrijk: laten we ieders mening respecteren; het bestuur en alle vrijwilligers willen slechts de regels volgen, zoals deze door de overheid zijn gesteld. Hierin is ook geen keuze of vrijblijvendheid. Het is onbelangrijk of jij of ik het met de regels eens zijn. Wij worden allen geacht de regels te volgen en daar ligt voor iedereen zijn verantwoordelijkheid. Laten we blij zijn met wat weer kan! VEEL voetbalplezier.

Namens het bestuur,

Marnix Arentsen