• Nieuwjaarsborrel van 15 januari

  Hartelijk welkom beste vrienden van Sportclub Groessen op de nieuwjaarsborrel. 

  Graag kijk ik samen met jullie terug, maar vooral ook vooruit tijdens dit gezellige samenzijn. Goed om te zien, dat jullie er allemaal zijn. Welkom namens het bestuur en laten wij eerst proosten op een gezond, gelukkig, sportief en een verdraagzaam 2023. PROOST !! 

  Als je je bedenkt, dat Sportclub Groessen een vereniging is, met daardoor dus beperkte financiële middelen, dat drijft op alle leden, vrijwilligers, sponsoren en welwillende supporters, met daarnaast een stimuleringsbijdrage vanuit de Gemeente Duiven, dan is het fantastisch om te zien, wat wij samen kunnen bereiken. 

  Ik heb een aantal voorbeelden voor jullie. Het afgelopen jaar is er namelijk veel, heeeeel veel bereikt: 

  -         Jullie zagen het al bij binnenkomst: onze kantine heeft grotendeels nieuwe meubels gekregen, alwaar onze verantwoordelijke commissie de afgelopen weken (tot aan gisteren en vanochtend aan toe) heel druk mee is geweest. Grote dank aan Erika, Chantal, Yvonne, Jos en Koos als onze commissieleden, maar ook een groot dank je wel aan Ivo, Geert, Chris, Martien, Leon & Tim & Isa voor de geboden hulp de afgelopen weken en mocht ik iemand vergeten zijn, dan is dat niet expres. Complimenten voor deze 1e stap in de vernieuwing van onze kantine. Er volgen dus nog een aantal mooie stappen, maar laat jullie verrassen in de aankomende maanden. Een groot dank je wel ook aan Joris Kuipers, keeper van ons 1e elftal en werkzaam bij Grand Cafe bij Welling, van wie wij deze meubels gekregen hebben. Wat een mooi gebaar !! 

  -         De grote, 10 bij 10 meter overkapping van ons terras springt dan ook direct in het oog. Deze week zijn de zeilen er nog in gemonteerd en het is bijna klaar. Door velen is er hard aan gewerkt, maar de echte bikkels in deze zijn van Vermeulen Groessen en graag wil ik dan ook Wilfred Vermeulen van harte bedanken voor de fijne samenwerking tijdens de bouwfase en het gehele traject er omheen. Wilfred dank je wel voor ons mooie project, waar wij veel plezier gaan beleven. Niet alleen heb je deze overkapping met jouw bedrijf gerealiseerd, maar ook nogmaals een groot dank je wel voor de 3-jarige sponsorovereenkomst van ons 1e elftal. 

  En als ik dan toch mensen aan het bedanken ben: Martien Boss.

  Dagenlang ben je bezig geweest met kruien, beton gieten, meedenken, oplossingen aandragen, tekenen en nog zo veel meer. Zonder jou, durf ik te zeggen, had dit niet gerealiseerd kunnen worden. Volledig terecht dat je nog benoemd bent tot vrijwilliger van het jaar tijdens het afgelopen vrijwilligersfeest deze zomer.

   Maar er is nog zoveel meer, wellicht minder zichtbaar gerealiseerd:

  -         Er is een groep vrijwilligers opgestaan om de tijdelijke afwezigheid  van onze kantine – Koos op te vangen. Wat zijn we blij en opgelucht om jou, Koos, weer in blakende gezondheid te zien achter de bar.

   Deze nieuwe en enthousiaste groep van kantine-medewerkers blijft intact en bemant onze kantine nu in een prachtig zelf opgezet rooster. Ivo, Menno, Chris, Marcel en Richard willen jullie een kleine blijk van waardering in ontvangst komen nemen ? 

  Richard gecondoleerd met het verlies van je schoonmoeder gisteren. 

  Zij vormen samen met Koos onze kantine-mensen en met af en toe een helpende hand van onze penningmeester Koos, van Hennie, van Jos en ook nog af en toe van Bas Schrijver is dit een zeer toekomstig bestand geheel geworden. Er kunnen nog vele biertjes gedronken gaan worden.

  -         Maar ook ons 1e meidenelftal. Hoe cool !!

  -         De terugkeer van ons GroenWit nieuws, die jullie ontvangen hebben in December.

  -         Kader, zoals leiders en trainers die wekelijks in de weer zijn voor alle teams.

  -         De Club van 50, die onze vereniging graag helpt middels mooie investeringen te doen, die wij allen noodzakelijk achten. Ben je nog geen lid, dan wordt het alsjeblieft. Deze Club doet erg veel goed werk !

  -         De maandagochtendploeg moet benoemd worden. Zij doen zo ontzettend veel voor de club, dat niet zichtbaar is voor ons gemiddelde lid, maar weg te denken zijn deze mensen niet.

  -         Een blijvende zeer vriendelijke samenwerking met onze grote vrienden en vriendinnen van HCL. 

  -         Vele jeugdleden die een wedstrijd fluiten op de zaterdag.

  En vele senioren, die onze seniorenwedstrijden fluiten. Voor deze invulling bij ons hebben wij reeds complimenten ontvangen vanuit de KNVB. Wij zijn uniek hierin !! Hugo dank voor al jouw werk hierin.

  -         Een team van technici die ons energieverbruik onverminderd in de gaten houdt en bijstuurt indien noodzakelijk.

  -         Een verkeersplan is opgesteld door een door de gemeente ingehuurde professional en hier wordt hard aan gewerkt in samenwerking met de gemeente om onze ingang te gaan verbeteren c.q veiliger te maken voor met name de kwetsbare fietsers. De aanpassingen gaan samen plaatsvinden met de plaatsing van een zendmast op dat gedeelte waar nu nog de containers staan van onze onderhoudsploeg. 

  Vele kleine en grote successen worden er behaald. Dankzij al onze vrijwilligers. Een groot applaus alsjeblieft voor hen allen ! 

  Maar natuurlijk zijn er ook punten, die continu aandacht vragen, zoals de vraag tot hoe ver wij door willen groeien en OF groei OF het bewaken van ons DNA elkaar bijt. Wij zijn Sportclub Groessen met een dorps karakter, waarin ALLE teams belangrijk zijn, waar ontwikkeling en het samen werken en samen zijn belangrijk is. Dat moeten wij blijvend bewaken en groei, zoals de afgelopen jaren is al nooit een doel op zich geweest, maar kan zelfs dat DNA blijvend veranderen. Ook de verhouding en de samenwerking met de Gemeente vraagt veel van ons als bestuur. Meerjarenplannen, huurverhogingen van ons complex ver boven een niveau van de inflatie, het knokken voor een stimuleringsbijdrage die recht doet aan onze vereniging, een goed onderhoud van de velden en alles er omheen. Vele onderwerpen waarin we samenwerken en de ene keer gaat dit beter dan een andere keer en ook hier geldt: wij zijn een vrijwilligersvereniging dat samenwerkt met een professionele gemeente waarin belangen soms elkaar niet raken. Dit blijft een opgave, maar waar beiden dezelfde wil hebben, en dat is bijna altijd zo, daar vinden wij elkaar dan ook wel weer. 

  Een ander aandachtspunt is een hele lastige. Of het door Corona komt, of door een andere blik op sporten bij de jeugd, maar sporten lijkt steeds meer een zoektocht naar wensen op individueel niveau, terwijl voetbal toch echt een teamsport is. Notabene in ons DNA zit verweven het samen doen, het samenwerken, het samen sporten en elkaar dus te helpen. Dit is voor onze coördinatoren een erg lastige opgave.

  Hierbij dus ook mijn persoonlijke wens voor 2023: samen zijn wij Sportclub Groessen, samen zijn wij in staat om al het voorgaande te doen laten gebeuren. Samen is het woord van 2023 voor mij en hopelijk voor al onze sportvrienden ! 

  Dat samen is niet nieuw en dat blijkt wel uit onze jubilarissen. Want bij iedere jubilaris, die wij namens ons allen hier vandaag willen bedanken voor hun trouw, komt uit het verhaal van hun lidmaatschap naar voren, dat zij allen het verenigingsleven ruimschoots hebben ondersteund.

  SAMEN met anderen vele vrijwilligerstaken hebben volbracht. 

  Graag wil ik naar voren vragen:

   

  Henk Bloemberg       60-jarig jubileum

  Oud 1e elftal speler van Sportclub Groessen. 1 van de oprichters van onze sponsorcommissie. 

  Maar vooral ook een voetbaldier. Mooie anekdotes doen de ronde:

  Niet vaak, maar heel soms, vergat Henk zijn voetbalschoenen. Er gaat een verhaal, dat Henk dit 1 keer overkwam en dat hij in de naastgelegen kroeg heeft gevraagd of er daar nog schoenen beschikbaar waren. Jawel….. de schoenen pasten en Henk won met zijn team met 1-0 met een doelpunt door ……….. Henk !

  Een andere wedstrijd stond Henk in de goal, maar scoorde uiteindelijk in die wedstrijd toch nog 5x. De uitslag was 34-0 … klopt dat ? 

  Je was ook nog reisleider. Je organiseerde een wedstrijd voor ons 4e elftal en je bedacht een leuke oefenwedstrijd tegen je zwager, spelend bij Roderesch. Heeeeeeel gelukkig werd de wedstrijd tegen SDZZ nog wel afgelast, dus op weg naar het Noorden, want daar ging de wedstrijd zeker door……… Hahahhaa helaas….. ook daar was het weer de groootste tegenstander. Ik hoop dat het uitstapje met de bus en de gehele aanhang toch een succes was. Op de weg terug jullie spelmaker Fred nog even afgezet bij Ziekenhuis Velp voor zijn meniscus operatie. 

  Je was een onderdeel van de zwaarte voorhoede ooit ? Zelfs de kranten hadden er aandacht voor. De zaalcompetitie was ook een groot succes, maar dat kwam vooral door de spuuglelijke bruine shirts.

  Henk was ook veel te zien bij de Graafschap om te schrijven voor De Gelderlander ? Henk is lid van Verdienste en nu nog altijd lid van de Cv50. Van harte gefeliciteerd met jouw 60-jarige jubileum.

  Geert Hakvoort          60-jarig jubileum

  Geert is 1 van de timmerlieden bij de maandagmorgenploeg. Hij was betrokken bij vele verbouwingen van onze accommodatie. Zo ook van de week nog hard gewerkt om onze meubels vandaag zo te kunnen presenteren. 

  Geert treedt niet op de voorgrond maar is een harde werker op de achtergrond. Bij ’n calamiteit kun je hem bellen en hij is er direct om het op te lossen. Samen met zijn broer Theo een stel goeie buren en lid van onze Club van 50. Al 60 jaar lid van Sportclub Groessen. Van harte gefeliciteerd. 

  Toon Jacobs             50-jarig jubileum                                              

  Toon is jarenlang elftalbegeleider 1e elftal geweest. Jarenlang clubscheidsrechter jeugd en senioren geweest en naar wat ik heb vernomen ook een tijdje bondsscheidsrechter en door blessures hiermee gestopt. Dat vlaggen gebeurde ook niet alleen met een groen-witte vlag, maar volgens sommigen ook wel eens met een groen-wit hart 😊 

  Hennie Roelofs                   50-jarig jubileum

  50 jaar alweer lid van onze mooie vereniging. Erelid en vrijwilliger van het jaar 1999 – 2000.

  Zoals al benoemd, ook jij hebt meer dan jouw steentje bijgedragen. Jeugdvoorzitter, bestuurslid accommodatie-zaken, lid van de kantinecommissie en jarenlang actief als redacteur bij ons Groen – Wit nieuws, kassier van de kantine en nog altijd onze sleutelbeheerder, bardiensten, regelen van de klaverjascompetitie, lid van de Club van 50. Maar volgens de nalevering ook een zeer succesvol trainer: De D1 werd in een hele competitie toetertijd nog, kampioen en dat op een hoog niveau. Ook in het Belgische Waremme werd geprobeerd succesvol een toernooi af te sluiten. 4 van 6 wedstrijden mochten jullie in het stadion spelen. Wat een mooie herinnering ! Maar nadat er ’s nachts enkele spelers waren verdwenen, zegt de overlevering, dat het succes op het toernooi vervloog. Wellicht weet 1 van de toenmalige spelers, die zo meteen gehuldigd gaat worden daar nog iets meer van ?

  Gefeliciteerd met jouw jubileum. 

  Koos Roelofs            50-jarig jubileum

  Lid van verdiensten en erelid !

  Fotograaf, jeugdleider en grensrechter bij het team van zijn zoon Jelle (door hele jeugd heen), 3x penningmeester, barman. Jij kan echt alles! 

  Koos is een geboren Groessenaar. Hij is een veelzijdig lid en komt van oorsprong uit de handbaltak van Spcl. Groessen waar hij vanaf de oprichting van het heren handbal op zijn 18e al speelde en nog steeds is Koos actief bij de heren recreanten van HCL, maar dan vooral de 3e helft, volgens zijn eigen zeggen. 

  5 jaar lang was Koos handbalvoorzitter en in het verleden is Koos een aantal jaar gediplomeerd handbaltrainer geweest, waarvan zelfs 1 seizoen de heren senioren 1. 

  Organisator van alle 42 internationale veldhandbaltoernooien op onze Heggeakkers (helaas was in 2019 de laatste editie). Koos is ook een NHV-gediplomeerde handbalscheidsrechter voor bondswedstrijden al vanaf februari 1976. 

  Hij is ook al jarenlang algemeen lid van de algemeen bestuur, was meer dan 20 jaar redactielid van het Groen-Wit Nieuws. Al decennia lang clubfotograaf en nu dus nog zeer actief in ons bestuur als penningmeester en is onze specialist op het binnenhalen van subsidies zoals tijdens Corona en de BOSA-regeling.

   lid van de Cv50. En Koos heeft, mede door zijn inzet bij onze club voor zijn verdiensten in mei 2014 een koninklijke onderscheiding gehad. In januari 2009 was hij al door het NHV gedecoreerd met het Bonds-ereteken voor zijn inzet voor de handbalsport bij Spcl. Groessen en in het algemeen. 

  Ik ben dan ook trots om jou te mogen feliciteren. 

  Dorothea van der Velden  50-jarig jubileum

  Dorothea, je bent al van jongs af aan verbonden aan de club natuurlijk ook door jouw ouders Bennie en Dory van de Velden. Op dit moment draag je nog steeds je steentje bij voor onze vereniging, maar dan wel voor HCL, onze handbaltak. Hier ben je de coach van het dames recreantenteam. In het verleden heb je verschillende dingen gedaan voor onze vereniging en ik zal er een paar benoemen. Wat dacht je van de jaarlijkse oliebollenactie, scheidsrechter zijn en ook de scheids-rechters begeleiden. En had iemand een keer zijn emoties niet goed onder controle, dan was jij er om bij te springen. Zelf heb je jarenlang bij de damesselectie gespeeld en was je in dames 2 een goede middenbouwster, die de lijnen in het veld goed uit kon zetten. Nog steeds als coach actief van de midweekse handbaldames. 

  Ooit ben je al benoemt tot erelid, mede vanwege jouw oud-voorzitter-schap van ons aller handbal en gezien de net opgenomen lijst aan vrijwilligerstaken, meer dan verdient. Dorothea dank je wel voor je inzet al meer dan 50 jaar. 

  Bas Schrijver             40-jarig jubileum

  Bas is voor ons allemaal een bekend gezicht binnen de vereniging. Als we in de jeugd op zaterdagmorgen een speler tekort kwamen, konden we Bas bellen, hij woonde tenslotte toch naast het sportveld, en hij was altijd wel bereid om even mee te doen. Bas volgens mij heb je in bijna alle elftallen van Groessen wel gespeeld! Wie kan dat nog meer zeggen. Tot 2004, toen vond je het mooi geweest. Je hebt ook verschillende functies bekleed binnen de vereniging, jarenlang algemeen bestuurslid geweest. In het verre verleden hing Bas altijd nog de opstellingen en wedstrijden in onze opstellingenkast op het Schuttersplein in Groessen (ha ha, de tijd zonder internet was toch ’n mooie periode!). Jij hebt je jarenlang ingezet om het Groen-Wit nieuws te maken en te bezorgen, je was jarenlang wedstrijdsecretaris en hebt jeugdzaken gedaan, kantinediensten wil je altijd wel draaien en nu nog 1x per maand op de donderdagvond kom je helpen in de kantine achter de bar. En als we een keer de sleutel nodig hadden, konden we jou en je familie als goede buren altijd bellen. Bas is bescheiden van aard en zeer accuraat en betrouwbaar. Ook ben jij lid van onze Club van 50 en vrijwilliger van het jaar in 2010-2011We zijn blij met een vrijwilliger zoals jij, dank je wel Bas en gefeliciteerd met jouw 40-jarig lidmaatschap! 

  Simon Leenders       25-jarig jubileum

  Allereerst gecondoleerd met het verlies van je oma, die gisteren overleden is. Verdrietig nieuws. 

  Simon is een plichtgetrouwe voetballer. Jij was in het verleden ook ’n paar keer een tijdlang trainer/ leider van o.a. de A2. Jij valt niet op door jouw gedrag, maar je bent een zeer harde werker met name in de verdediging van een elftal. Na zijn jeugd bij Groessen (na op tijd de overstap van DVV) in ons 2e en andere lagere elftalen gespeeld. Simon is door zijn leeftijd nu geschikt voor 35+. 

  Gijs Reuvers              25 jarig jubileum

  Gijs is leider en/of trainer van een team geweest. En onder Toon van Binsbergen nog in het 1e elftal mogen voetballen. Samen met Youri Talan de jeugd getraind en dan later in een wedstrijd kunnen zeggen: “heeft hij van mij geleerd”. Hij leverde ook jarenlang mooie interviews aan met bekende personen van Spcl. Groessen in ons clubblad Groen-Wit Nieuws, dit mede vanwege jouw journalistieke opleiding). Jij bent altijd rustig, maar zijn afspraken komt hij altijd na. Jouw partner Maike Raasing is nog steeds actief handbal-keepster in het 1e van HCL (en voorheen bij Spcl. Groessen). Dus ’n mooie sportfamilie samen.

   Youri Talan       25 jaar

  Youri is een tijd lang penningmeester geweest bij onze sportclub. Ook was Youri actief betrokken bij de kantinecommissie. Succesvol trainersduo geweest met Gijs 😊 (naar wat ik gehoord heb). Jij voetbalt nog steeds, maar het 1e elftal heeft hij net niet echt kunnen halen. Hij was 4 seizoenen lang 1 van onze hoofdsponsors van het 1e elftal. En ook sponsort hij al jarenlang andere teams met shirts en/of jacks. Nu sponsort Youri ook nog eens een trainings-“tool”, welke in de jeugd gebruikt wordt om de trainers nog beter te maken. Ook Youri is ’n echte verenigingsman met zijn hart op de goede plek. En ook lid van de Cv50. 

  Maar vertel eens iets over die Hesby cup in 2008 in Warempe. Was jij 1 van die nachtbrakers ? 

  Last but not least: 

  Jan Degen

  Helemaal overgekomen van verre oorden, het Limburgse Baarlo, maar niet zo maar. Want jij als oud-voorzitter mag niet ontbreken. Eigenlijk hadden wij jou vorig jaar al in het zonnetje willen zetten, want ondertussen ben je een 61-jarige jubilaris. 

  Jan is een aantal jaren penningmeester geweest en ging in de 70-jaren nog met ’n leren tasje langs de deur om de contributie contant op te halen bij onze leden. Hij was voorzitter in de jaren 80 en onder jouw voorzitterschap is ook de naam Heggeakkers door jeugdleden onthuld op 26 mei 1980 op de zijkant van de kleedlokalen. Jan jij bent erelid en nog steeds lid van de Cv50.

  Het doet mij deugd om jou te mogen feliciteren met je 61-jarig jubileum. 

  Dan als laatste wil ik nog bedanken:

  -         Onze fotograaf Debby

  -         De barmensen van vandaag en jullie voor de komst.

  Nog een heel gezellige middag allemaal.