• Nieuwjaarsreceptie en wedstrijd

  Zondag 7 januari was de geslaagde nieuwjaarsreceptie van sportclub Groessen. Eerst was er de mooie wedstrijd tussen het eerste elftal en the Legends (oud spelers). Het publiek dat de kou trotseerde zag Groessen 1, nadat het eerst gelijk op ging, winnen met 7 : 2

 • Daarna volgde binnen de receptie met een toespraak van onze voorzitter, Marnix Arentsen, en de huldiging van een zestal jubilarissen 

 • Van links naar rechts Bertus Ebbers, Fred Moorman, Jan Raasing, Fred Maassen, Toon van Onna en Wim Moorman 

 • Nieuwjaars speech

  Hartelijk welkom bij de nieuwjaarsborrel. Allereerst namens het bestuur wens ik alle leden, sponsoren, supporters een gezond, gelukkig en sportief 2024 toe. 

  Hopelijk hebben veel van jullie genoten van ons 1e elftal in de wedstrijd tegen onze Legends onder aanvoering van coach Koos Keurntjes. Hopelijk de start van een mooie traditie ! Marco mocht je dus nog meer spelers nodig hebben, dan de 25 (!!!), die al gespeeld hebben dit seizoen, dan weet je deze mannen te vinden. 

  1 speler, nou ja eigenlijk keeper, wil ik graag even benoemen: Leon Reijrink. Wat een mooie periode heb jij meegemaakt: gescout door NEK, kampioen met onze 16-1 in de 1e klasse en al op 15 jarige leeftijd op de bank gezeten bij ons 1e elftal en vandaag je officiële debuut gemaakt. Gefeliciteerd met deze bijzondere prestaties! 

  Onze trainer, Marco van Eekeren, gaat na dit voetbalseizoen met zijn welverdiende voetbalpensioen, zoals bekend bij iedereen. Een mooie en lange trainerscarrière bij Sportclub Groessen gaat dan deze zomer afgesloten worden. Nog veel succes en plezier in de 2e seizoenshelft ! Maar wij zijn natuurlijk op zoek gegaan naar zijn opvolger als trainer van ons 1e elftal en dat is gelukt: vanaf komende seizoen is een overeen-komst gesloten met Ico Bod. Hij is nu nog trainer van de Sprinkhanen in zijn woonplaats Nieuw Dijk, maar heeft ook al successen gevierd als trainer van RKPSC en Angeren onder andere. Wij zijn dan ook erg blij met zijn komst voor het volgende seizoen. 

  Terugkijkend op het afgelopen jaar zijn er veel zaken te melden, maar ik wil jullie niet lang lastig vallen, dus zal ik slechts een paar hoogte- en dieptepunten benoemen. 

  We beginnen met helaas droevig nieuws, want wij hebben in 2023 ook afscheid moeten nemen van enkele leden. Een aantal sterfgevallen die ons hard hebben geraakt: 

  Michiel van Elk is overleden op 27 juni op de leeftijd van 63 jaar na een korte ziekteperiode. Michiel was lange tijd actief als handballer.

  Ko Lieferink overleed op 12 maart na een langere ziekteperiode. Wij hebben Ko herdacht door een speciaal #tegenKK / KWF-weekend te organiseren op 20 en 21 mei afgelopen jaar. De opbrengst van 1500 euro mochten wij namens onze club het KWF schenken. 

  Ook is op afgelopen 1 oktober op de leeftijd van 79 jaar Willem Stokman overleden. Willem was een vaste kracht in onze maandagochtendploeg waar hij vaak op onze tractor rond reed en vele klussen deed. 

  Graag wil ik vragen om hen te herdenken met een moment stilte. 

  Het bestuur is flink afgeslankt (geldt niet voor alle bestuursleden) en waar we nu met 4 ½ personen over zijn gebleven. Naast Koos, Erica,  Sylvia en ondergetekende wordt nog toegevoegd: Yvette Stevens als onze toekomstige penningmeester. Welkom Yvette ! Afgelopen ALV hebben Luc van der Laan, Frans Goris en Jos Lukkezen afscheid genomen. Gelukkig niet van de club, want alle 3 zijn en blijven betrok-ken. Waar wij tijdens de ALV al een dank je wel hadden uitgesproken aan Luc en Frans, was Jos nog niet aan de beurt geweest vanwege zijn vakantie. Jos kom graag even naar voren om een cadeau als dank voor jouw jarenlange inzet in het bestuur in ontvangst te nemen.

 • Graag zouden wij als bestuur zien dat de vele commissies meer zelf-standig gaan functioneren. Ik benoem liever niet alle commissies, want de kans dat ik er 1 vergeet is aanwezig. Maar alle commissies zullen blijvend op sterkte moeten blijven of worden gebracht, dus wil je nog vrijwilligerswerk doen, vraag ons gerust !! 

  Waar wij om ons heen zien, dat vrijwilligers steeds schaarser worden, zijn wij in de gelukkige omstandigheid, dat Sportclub Groessen heel veel vrijwilligers heeft en dat dat ons dorpse karakter onderstreept. Wij doen het SAMEN. Belangrijker dan ooit is om ons DNA bewaken. Dat is DE taak van ons als bestuur, maar ook van jullie allemaal. De samenleving veranderd en verhard. Ik roep iedereen op om geduld met en respect voor elkaar te hebben. Wij zullen moeten accepteren dat ook hier niet altijd alles 100% goed gaat en laten wij afspreken dat wij het OK vinden, dat ons SC Groessen draait op vrijwilligers en dat zijn net echte mensen. Helaas, ja die maken af en toe een foutje of hebben soms een ander idee of perspectief. Laten wij een vooral lief voor elkaar zijn en blijven.

  Graag roep ik jullie allen op daar aan mee te helpen door elkaar te helpen. SAMEN dus !! Ons DNA is en blijft:  Iedereen doet mee, we doen het samen. We staan voor het vertrouwde en dorpse karakter van de club en we hebben aandacht voor ieders ontwikkeling. Dit is ons DNA en laten wij die met zijn allen koesteren en bewaken. 

  Huftergedrag tolereren wij niet en daartoe is er nu een fair play commis-sie in het leven geroepen. De commissieleden komen uit het onderwijs, politie en vanuit onze scheidsrechters. Zij zijn reeds begonnen conform het 2 jaar geleden ontwikkelde fair play regelement, welke door de ALV is goedgekeurd in 2021. 

  Ook zijn wij met de voorzitters van de 19 voetbalclubs in de Liemers bezig met een convenant over veiligheid en gedrag, waar jullie het aankomende jaar zeker nog meer over gaan horen. 

  Ook zijn er camera’s geïnstalleerd op ons hele sportcomplex, hopelijk helpt dit ellende voorkomen ! Vanzelfsprekend is er een protocol voor het verkrijgen van de beelden, waarbij meerdere personen hun goedkeuring moeten geven. Dus wees niet bevreesd voor social media e.d. Er gaat serieus mee omgegaan worden. Bij vragen mag je mij altijd vragen. 

  Er is een speciale commissie die onze kantine aan het opknappen is.

  De commissie bestaat uit Yvonne Sportel, Chantal Vierwind, Erika Robbe, Jos Lukkezen, Richard van Onna, Martien Boss, Dennis van den Dam en Koos Keurntjes en zij hebben veel steun van onze maandag-ochtendploeg. Het 1e resultaat zien jullie met onze nieuwe meubels, maar de volgende stappen zijn al in de maak: nieuwe vloer (volgende week al), nieuwe TV i.p.v. de scoreborden (dankzij Cv50), veranderingen aan en achter de bar, misschien wel een mooie muurschildering, enz. Ook is jullie ongetwijfeld opgevallen dat er al veel schilderwerk heeft plaatsgevonden. Op geheel vrijwillige basis heeft onze Hennie Roelofs deze taak op zich genomen. Dank aan deze mooie groep waar echte clubliefde de drijfveer is. Applaus voor alle vrijwilligers ! 

  De Club van 50 heeft met de opknapbeurt van de kantine al fantastisch geholpen en blijft dat doen. De samenwerking met en de visie van de Cv50 past volgens het bestuur nog altijd precies bij ons. Binnenkort komt er onder andere ook nog een nieuwe geluidsinstallatie met de financiële hulp van onze club van 50. Het nieuwe bord hangt sinds kort in de kantine en ik hoop dat ook jouw naam er binnenkort bij op staat.

  Dus ben je nog geen lid en wil je met 50 Euro per jaar helpen, dan meld je graag. 

  Afgelopen zomer hebben wij onze vrijwilliger van het jaar bekend gemaakt op een gezellige vrijwilligersavond. Chris Suiderdorp was dit jaar de vrijwilliger die in het zonnetje werd gezet, en terecht. Chris nogmaals bedankt voor al jouw werk in de kantine en nogmaals gefeliciteerd. 

  Ook was er het afgelopen seizoen een geslaagd einde seizoensfeest op 3 juni. De activititeiten voor de jeugd en het bierpong toernooi was een groot succes. Dank nog aan de organisatie  Voor herhaling vatbaar zou ik zeggen. 

  Zoals jullie gezien hebben, is de bouw van de zendmast voltooid. Nu is het fietspad ook al bijna klaar. Hierdoor is er een extra ingang vanaf de Groessense zijde van ons sportpark, waardoor wij, samen met de gemeente, geprobeerd hebben de verkeersveiligheid te verbeteren. 

  Als bestuur zijn wij wederom in gesprek met de Gemeente over ons sportpark, over de kwaliteit van de velden en het door ons zo gewenste extra kunstgrasveld. Het blijft onze vurige wens om of een speelveld erbij te krijgen, echter dat is lastig met de ons omringende omgeving en dus blijven wij inzetten om 1 natuur grasveld aan te passen naar een 2e kunstgrasveld. 

  Afgelopen weken hebben wij vele kampioenen gehuldigd: onze 11-2 en 11-3, 12-4 (helaas net niet de 12-3) en aankomende weken wordt ons 13-1 hopelijk ook nog kampioen. Daarnaast heeft Sander Meijer de 16-1 getraind, samen met Wilfred Burgers en Roy Siebes en deze lichting is kampioen geworden in de 1e klasse. Een mooie prestatie. Na de winterstop gaan zij voetballen in de Hoofdklasse en dat gebeurt niet heel vaak bij onze junioren. 

  Maar laten wij niet te veel focussen op kampioenschappen. Voetbal is zoveel meer: samen beleven wij voetbal en ieder op zijn eigen manier. Dat dienen wij ook te koesteren. Het afgelopen half jaar hebben er in totaal 65.528 teams meegedaan aan door de KNVB georganiseerde competities. Niet iedereen kan dus kampioen worden. 

  Dankzij vele vrijwilligers, sponsors, onze Cv50, supporters en al onze leden kunnen wij samen veel werk verzetten. Trots mogen wij zijn op onze oliebollenactie voor onze vrijwilligers en sponsoren, het appel-flappen-toernooi voor al onze leden, de Jumbo voetbalplaatjesactie, samenwerkingen met Vitesse en De Graafschap, vele mooie donaties van o.a. de Rabobank en de ING, de fameuze en briljante clubvoetbal-dagen en alle andere mooie evenementen waar wij trots op mogen zijn. Ongetwijfeld vergeet ik een aantal zaken, maar al met al staan we er goed op ! 

  Dan wil ik heel graag nog een aantal mensen in het zonnetjes zetten: onze jubilarissen ! Wij beginnen met de leden die al 25 jaar lid zijn van onze mooie club. Dit zijn er slechts 2 dit jaar: Luuk Driessen en Rob Gieling, maar beiden zijn vandaag helaas niet aanwezig. 

  Al 40 jaar lid is Ischa Vermeulen. Nog steeds voetballend in ons 35+ team en natuurlijk onze huisaannemer. Ischa is op vakantie, dus vandaag ook niet aanwezig. Maar mag ik naar voren vragen als onze jubilaris:

  Fred Maassen

 • Fred is al 40 jaar lid. Hij heeft gevoetbald in het 1e, 2e en 3e en het 7e elftal en heeft ook nog gevoetbald in de zaal bij Groessen 1. 1 anekdote wil ik jullie niet onthouden: H&K was de tegenstander van ons 1e elftal, Fred weet je het nog ? Sjoerd Geurts stond centraal op het middenveld, Mike Stokman was jullie rechtsback en jij mocht rechts op het middenveld je best gaan doen. Ene Menzo was de allerbeste speler in die 4e klasse en hij speelde bij H&K. Het was de taak van Sjoerd om deze Menzo af te gaan stoppen, was de tactiek van de trainer. Probleem was dat niemand van onze spelers deze Menzo kende. Na een korte tijd stond het al 3-0 voor H&K. Menzo stond bij Fred….. Helaas had je veel blessures en moest daardoor te vroeg stoppen met voetballen. Na je voetbalcarrière ben je trainer en grensrechter geweest en je komt nog af en toe kijken bij jouw zoon Rick die op zaterdag hier nog voetbalt. Fred is ook lid van de Cv50. Gefeliciteerd Fred. 

  Een mooi moment nu. Maar liefst 5 jubilarissen, die al 60 jaar lid zijn. Wat mooi dat zij er ook allen vandaag zijn. Mag ik naar voren vragen:

  Bertus Ebbers

 • Jij was actief voetballer bij Groessen, waaronder vele jaren in het 1e elftal. Jij was lid van het algemeen bestuur en ook een tijdje algemeen voorzitter als opvolger van Jan Derksen. Was jarenlang wedstrijd-secretaris senioren voetbal en is een trots “lid van verdienste”. Jij was 1 van de oprichters van onze Cv50 en jarenlang bezorger van ons Groen Wit Nieuws. Je bent nog steeds actief bij de maandagmorgenploeg. 

  Fred Moorman

 • Ook jij Fred, was jarenlang voetballer van ons 1e elftal. Je was ook jarenlang leider/trainer van de B1. Daarnaast ook leider/trainer van andere jeugdteams en van het 2e elftal. Jij was vrijwilliger van het jaar in het seizoen 2000-2001. Je was jarenlang bezorger Groen Wit Nieuws in Duiven-Zuid en zit al jaren in de maandagmorgenploeg. Je hebt recent nog de betimmering gedaan na verwijderen tussenmuur en bekerkasten in de oude bestuurskamer. 

  Wim Moorman

 • Wim jij was jaren lang verdediger in ons 1e elftal. Je hebt daarna nog diverse jaren in een lager elftal gespeeld. Jij was ook jeugdtrainer/leider en jarenlang clubscheids-rechter. Je bracht jarenlang het Groen Wit Nieuws rond in zijn buurt in Duiven. 

  Toon van Onna

 • Was ook actief als voetballer in meerdere Groessense teams. Je was jeugdleider/ trainer. Je bent ook een clubscheidsrechter geweest bij voornamelijk de jeugdteams van Groessen. Je bent nog altijd lid van de Cv50 en nu nog actief in de maandagmorgenploeg. 

  Jan Raasing

 • Ook jij hebt gespeeld in Groessen 1. Daarnaast was je jarenlang grens-rechter van Groessen 1. Jij bent bij alle verbouwingen van ons clubhuis betrokken geweest. Doet nog steeds bouwkundig kluswerk aan onze accommodatie en is regelmatig aanwezig op de klaverjasavonden. Jij was vrijwilliger van het jaar in 2004-2005 en jij bent lid van verdienste.

  Je doet nu de kassa bij het 1e elftal samen met Theo (ja ja, in ’n nieuwe warme jas aangeschaft door de Cv50). Jij hebt recent nog de stenen geraapt na het verwijderen van onze bekerkasten in oude bestuurs-kamer.