• Nieuwjaarstoespraak

  7 jan 2020
 • Nieuwjaarstoespraak door Jos Lukkezen voorzitter Sportclub Groessen op 5 januari 2020 

  Dames en heren, allereerst wens ik jullie een gezond en gelukkig Nieuwjaar en vooral een sportief 2020

  Mede namens mijn medebestuurders heet ik u van harte welkom bij deze nieuwjaarsreceptie van Sportclub Groessen. Een bijzonder woord van welkom voor de hier aanwezige jubilarissen, maar daarover later meer.

  Deze nieuwjaarsreceptie is georganiseerd door kantinecommissie en bestuur. Er zal zo dadelijk, naast de gebruikelijke momenten, de opening van de rokersplek plaats vinden.

  Als Sportclub Groessen nu 60 jaren oud staan we voor een nieuw decennium. De gemeente Duiven heeft het subsidie beleid veranderd in stimuleringsbeleid. Dit heeft tot nu toe redelijk uitgepakt, zij het dat dit voor ons als bestuur weer voor extra werk heeft gezorgd. Verder het regelen van de AVG verklaringen en privacy maatregelen brengen extra werk mee.

  Sportlink heeft verder vorm gekregen. Hetgeen een flinke administratie klus was en is. De webredactie is vernieuwd en wordt verder uitgebouwd.

  Door het verschuiven van de voetbalcompetities door de KNVB tot begin juni, is het niet meer mogelijk om allerlei toernooien te organiseren. Het jaarlijkse handbaltoernooi zal daarom komend jaar niet meer georganiseerd kunnen worden en we zoeken we naar nieuwe vormen met onder andere beachhandbal.

  De samenwerking met sv Loo op handbalgebied in de vorm van HCL (Handbalcombinatie de Liemers) verloopt in een goede plezierige sfeer. We hebben er dan ook alle vertrouwen voor de toekomst in en gaan dit verder juridisch vorm te geven

  De club van 50 van Sportclub Groessen met de club van 25 van sv Loo werken op een plezierig manier samen.

  Samenwerking met DVV, sv Loo en Sportclub Groessen om gezamenlijk olv. Louis Verweijen het Walking Football op te zetten is aangeslagen en ondervindt een stijgende belangstelling.

 • De aanleg van het beachveld en het terras heeft onze accommodatie verder verfraaid en wordt als erg plezierig ervaren. De opening in april door de wethouder van de gemeente Duiven Johannes Goossens van het beachveld was een aanzet tot veelvuldig gebruik hiervan. Het speelhoekje voor de jongste jeugd is ook een trekker gebleken. De vernieuwing van het kunstgrasveld in de zomer van het afgelopen jaar heeft de nodige tijd en energie gekost, maar het resultaat mag er zijn. De hekwerken, ballenvangers, bestrating, verplaatsing scorebord, herstel tegelpaden en bovenal de aanleg van de led wedstrijd verlichting en de nieuwe kunstgras mat maakt onze sportaccommodatie tot een eigentijds modern sportpark. De verdere afwerking van het beachveld en diverse leunhekken door de maandag ochtend ploeg maakt het verder compleet.

  Een extra woord van dank past hier dan ook aan maandagochtend ploeg, waar circa 15 mensen wekelijks ons sportpark onderhouden en verbeteren. 

  De kantinemedewerkers o.l.v. Koos Keurntjes maken er een gezellige boel en goed draaiend geheel van. Het beleid van de overheid, waardoor jongeren pas vanaf 18 jaar alcohol mogen kopen en drinken is en blijft een uitdaging. We vragen dan ook als bestuur de kantinemedewerkers hierin te steunen. Daarnaast is ook op maandag en woensdag avond de kantine beperkt opengesteld tijdens de jeugdtrainingen. 

  Het om de veertien dagen klaverjassen op maandag kent een vaste groep deelnemers. Mocht je een keer mee willen doen, je bent welkom. 

  De sponsoren van de reclameborden zijn dit jaar extra op de proef gesteld door de vernieuwing van het kunstgras veld. Het heeft even geduurd voor de juiste ophanging er was en toen ze er was bleek het verkeerde geleverd. Kortom weer minimaal 2 maanden wachten. Gelukkig hebben we hierin veel begrip ervaren. 

  Bestuurlijk zijn Roy Siebes en Marc Diekema tussentijds afgetreden en zoeken we vervanging hiervoor. 

  In de laatste algemene vergadering is er uitvoerig over het rookvrije sportpark gesproken. We maken hier mede door de gemeente aangegeven maatregelen ook stappen in. Door de Jazo is een bijzonder leuke peuken bak aan geboden en ik wil hiervoor Koos Roelofs als vertegenwoordiger hiervan even naar voren roepen. 

  Zestig jaar oud en zestig jaar jong. Dit hebben we in het weekend van 24 en 25 augustus uitgebreid op ons sportpark met diverse activiteiten gevierd, waarbij we het van de Velden toernooi hierin gepast hebben. Een geslaagde activiteit die we als seizoen opening dit jaar weer willen organiseren. 

  Op sportief gebied neemt het eerste dames handbalteam een plaats in de bovenste middenmoot van de competitie in. Een goede prestatie van de dames olv. de vertrekkende Harry Jacobs. 

  Zonder respect geen voetbal is een landelijke kreet, die we allemaal wel kennen.

  Voor ons als bestuur willen we dat dit ook in onze club breed gedragen wordt. Het is namelijk broodnodig om het werkzaam en gezellig te houden tussen vrijwilligers, spelers en bestuurders. 

  Bij de voetbalafdeling doen we mee om de bovenste plaats. Een prima prestatie is er neergezet door Koen van Loon en het eerste elftal. De wens van een aantal spelers om van de zondagcompetitie naar de zaterdagcompetitie over te stappen heeft ingrijpende gevolgen, waarover we nog in gesprek zijn voor een goede oplossing. 

  In het besef dat ik nog wel even door kan gaan en vele vrijwilligers en zaken nog niet genoemd heb, wil ik iedereen genoemd en niet genoemd, die heeft bijgedragen aan het vele werk in onze club, hartelijk bedanken. Graag ga wil ik nu overgaan naar de huldiging van de jubilarissen.