• Afgelopen week hebben 20 regionale amateurclubs hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst met De Graafschap Jeugdopleiding: “Deze nieuwe manier van samenwerken is gericht op het delen van kennis en het verankeren van de visie van De Graafschap in de regio”, zegt projectleider AV/BV Sjoerd Voerman. Namens SC Groessen waren Sander Meijer, Marnix Arentsen en Luc van der Laan aanwezig, waarbij Luc als contactpersoon namens ons de samenwerkingsovereenkomst heeft getekend.

Op stadion De Vijverberg werd de samenwerking op afgelopen woensdag o.a. met SC Groessen (maar ook enkele andere voetbalverenigingen, zoals Concordia Wehl, DVC ’26, AZSV, Grol, FC Winterswijk, GSV ’38, OBW, HC ’03 en FC Trias) bekrachtigd, natuurlijk met inachtneming van de coronaregels.

De Graafschap Jeugdopleiding hoopt op deze manier de potentie die de Achterhoek bezit op voetbalgebied, waaronder kennis, visie en het talent van de jeugd, optimaal te benutten. Daarnaast moet de samenwerking op termijn een impuls geven aan de kwaliteit en het niveau van de regionale jeugdafdelingen en de visie van De Graafschap regionaal op de kaart zetten. Het samenwerken met deze partnerverenigingen is dan ook echt gebaseerd op tweerichtingsverkeer. “Ik ben er trots op dat wij als De Graafschap echt iets kunnen betekenen voor de regio en ik verwacht veel van deze mooie nieuwe samenwerking”, vult hoofd jeugdopleiding Jefta Bresser aan.

Voor SC Groessen betekent de samenwerking o.a. dat wij gebruik mogen maken van de bij De Graafschap aanwezige kennis over trainingsstof, maar ook bijvoorbeeld leeftijd bepalende factoren en niet te vergeten 1 maal per 2 jaar zal er een oefenwedstrijd georganiseerd gaan worden voor een jeugdteam van ons tegen een jeugdteam van De Graafschap.

Bij vragen …. Jullie weten mij te vinden.

Gr. Marnix