• Scheidsrechters gezocht.

  Beste sportvrienden van het seniorenvoetbal van SC Groessen,

  Bij het sterk toenemen van het aantal voetbalteams en het afnemen van het aantal scheidsrechters hebben we komend seizoen een extra uitdaging. Op zaterdagen en zondagen krijgen we met het huidige aantal scheidsrechters de wedstrijden niet meer bemand. Wat we natuurlijk niet willen is dat we wedstrijden niet door kunnen laten gaan, omdat we simpelweg geen scheidsrechter hebben.

  Daarom hebben we allereerst eind juli / begin augustus een mail doen uitgaan naar alle teamverantwoordelijken bij zowel de jeugd als senioren om te vragen naar hulp bij het fluiten in het komende seizoen. Bij de jeugd heeft dit geleid tot een aantal nieuw op te leiden scheidsrechters die het probleem bij de jongere jeugd (tot en met JO15) verminderen.

  Oudere jeugd (vanaf de JO17) en senioren daarentegen hebben helaas nog steeds te weinig scheidsrechters om de wedstrijden in goede banen te leiden. We hebben daarom moeten besluiten om zowel oudere jeugdteams (vanaf JO17), senioren zaterdag teams, als senioren zondag teams een scheidsrechter te laten leveren voor het fluiten van een ander team binnen deze categorie (of jonger).

  Iedere week zal in het speelschema van de week erna zichtbaar zijn welk team een scheidsrechter regelt (ieder team bepaalt zelf wie dat zal zijn) voor welke wedstrijd. Je fluit in ieder geval NIET je eigen team. Je geeft de naam van de betreffende scheidsrechter door aan de scheidsrechter coördinator Hugo de Groot (h.groot@outlook.com of +31 6 4473 4470).

  Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met eigen wedstrijden. We zullen het samen op moeten lossen wanneer we met z’n allen willen blijven voetballen.

  Belangrijk te weten is, dat het leveren van een scheidsrechter niet vrijblijvend is. Wanneer je niets regelt of gewoonweg niet op komt dagen of niets doorgeeft aan de scheidsrechter coördinator, benadeel je het eigen team, omdat er dan voor de eerste twee daar op volgende thuiswedstrijden GEEN scheidsrechter toegewezen wordt vanuit SC Groessen.

  Een belangrijk positief punt voor het fluiten van een wedstrijd is dat je SC Groessen uit de brand helpt! Daarnaast krijg je aan het einde van de wedstrijd twee muntjes, die je in onze kantine mag verzilveren voor een snack en een drankje.

  Tot slot nog een aanpassing ten opzichte van voorgaande jaren. Wanneer een scheidsrechter genoodzaakt is een wedstrijd te staken en het team van SC Groessen is hiervan de aanleiding, denk hierbij bijvoorbeeld aan staken door onsportief gedrag, of disrespectvol gedrag naar de scheidsrechter, dan krijgt het desbetreffende SC Groessen team voor de twee daarop volgende thuiswedstrijden GEEN scheidsrechter toegewezen vanuit de club.

  SC Groessen is van iedereen, dus moeten we de vereniging gezamenlijk draaiend zien te houden. Het fluiten van elkaars wedstrijden is hier een prima voorbeeld van! Als dit bij andere sporten en sportclubs al gebruikelijk is, laten we dan nu als SC Groessen laten zien, dat wij ook in staat zijn dit te organiseren!

   

  We hopen met bovenstaande duidelijk gemaakt te hebben, voor welke uitdaging we met z’n allen staan. Voor veel teams is bovenstaande geen nieuws, omdat zij dit altijd al gedaan hebben, maar het leek ons sportief dit nu over alle teams te verdelen en de “pijn” niet altijd bij dezelfde teams neer te leggen.

  Mocht je vragen hebben of tegen onduidelijkheden aanlopen, schroom dan niet en zoek contact met  Sylvia Hof (pupillen), Fenne Gieben (junioren) of Frans Goris (senioren).

  Laat we er voor zorgen dat we er samen een fantastisch voetbalseizoen van maken!