• Seizoensstart JO9-1

24 sep 2019
  • Het seizoen is weer begonnen, dit jaar als JO9-1 met een nagenoeg zelfde groep als vorige seizoen, met 1 wijziging we hebben Mason verloren aan de JO8-1 en hebben Jesper daarvoor terug gekregen. We zijn in de 3e week van augustus begonnen met trainen, en we hebben met een goede vibe getraind en hebben weer een gretige groep. Vorig seizoen zijn we in de 1e klasse beland en na beraad met het technisch team hebben we besloten ook daar ons dit jaar in te schrijven. Dit betekende na een heel succesvol beker seizoen vorig jaar dat we dit jaar in de 1e klasse in de beker ingedeeld zijn. We begonnen met een uitwedstrijd bij SC Westervoort, vorig seizoen een gelijkwaardige tegenstander dus vol goede moed gingen we die wedstrijd in. En deze begon ook prima, na een 1-0 voorsprong was het de eerste helft spannend en gingen we de rust in met een 3-2 achterstand. Helaas was onze 2e helft beduidend minder en hadden we de pech dat ieder schot wat Westervoort loste een doelpunt was, waarbij een hele goede keeper aan de kant van Westervoort alle schoten van ons onschadelijk wist te maken. Helaas ging de wedstrijd dan ook met 11-2 verloren. Daarna mochten we onze wonden likken en bedenken hoe we dit anders gingen doen.

• Met een week later de wedstrijd tegen DVV JO9-2 ook een competitie genoot, waar we nu met wat meer angst naar toe. Wat zou het worden. Met een goede instelling en heel hard werken, hebben we deze wedstrijd die heel erg spannend was tot een heel goed resultaat leidde, met een 2-1 overwinning als gevolg. Waar we heel erg trots op mogen zijn.  Met nog 1 wedstrijd te gaan in de beker een uitwedstrijd tegen Hoofdklasser RKHVV JO9-1. Wat zou het worden, we wisten dat het een hele lastige wedstrijd zou worden, en we hoopten dat we stand konden houden. RKHVV is een goede ploeg, maar ook deze wedstrijd werd door ons met veel energie gespeeld, met als gevolg dat we tegen deze ploeg goed mee konden komen. Waarbij we met een 2-2 de rust in gingen en we gewoon tegen deze ploeg kansen zagen om te winnen. Vol strijd een 2e helft aangegaan, maar helaas viel het kwartje in deze wedstrijd niet onze kant op, en ging deze verloren met 5-3, maar mogen we heel trots zijn op deze groep. En we gaan vol vertrouwen de competitie in, waar we ook nog versterking gaan krijgen van Lieven vanuit de JO9-2