• Sportclub Groessen is #tegen KK

    Het is alweer bijna 2 maanden geleden dat wij als vereniging het nieuws ontvingen, dat de door ons zo geliefde en gewaardeerde vrijwilliger, Ko Lieferink, na een maanden durend gevecht tegen kanker was overleden. Wij bleven met Ko’s vrouw, Rietske, en de (schoon- en klein) kinderen Niels, Daphne, Judith, Nienke, Timo en Roald, in contact in deze moeilijke periode en van hen kwam het idee om “iets” te doen als herinnering aan Ko. Als bestuur hebben wij deze handschoen heel graag opgepakt en willen een heel weekend, zaterdag 20 en zondag 21 mei, aandacht vragen voor de ziekte, waar helaas heel veel mensen in hun nabije omgeving mee te maken krijgen, kanker. 

    Dit alles gaat op 2 manieren onder de aandacht gebracht worden. En daar hebben wij jullie hulp heel hard bij nodig. 

    Enerzijds wil Sportclub Groessen het schelden met kanker tegen gaan. Er is al langer beleid bij onze scheidsrechters om hier tegen te reageren tijdens het voetbalspel. Maar ook langs de velden en ook zeer zeker binnen de lijnen willen wij het schelden met kanker (ook wel KK afgekort) NOOIT horen. Om dit bespreekbaar te maken vragen wij alle trainers en leiders om rondom de wedstrijden hier aandacht aan te geven. Bespreek het met het team en de tegenstander voorafgaand aan de wedstrijden. Alle thuis spelende teams spelen daartoe met speciale aanvoerdersbanden en door middel van posters in onder andere de kantine en de kleedkamers wil de club het bespreekbaar maken en wil de voetbalclub dit nog verder uitbannen. Mogen wij op al jullie steun rekenen? 

    Anderzijds draagt Sportclub Groessen het onderzoek naar de behandeling van kanker een warm hart toe. Op vele plekken op het sportpark Heggeakkers zullen donatiepunten zijn voor het digitaal doneren (middels de QR-code op de posters), maar ook voor het doneren van contant geld (collecte-pot op de bar in de kantine). Dit allemaal ten gunste van het KWF. Als Sportclub zullen wij alle statiegelden van dat weekend doneren. Daarnaast vragen wij de teams aan hun bezoekers ‘entree’ te vragen, welke volledig ten goede komt aan het KWF. Daarnaast moedigen wij de teams aan om zelf ook doneeracties te organiseren, zoals wedstrijdsponsoring of andere creatieve ideeën. Willen jullie allemaal hierover nadenken en binnen je eigen team (ouders inschakelen) bespreken en proberen zoveel mogelijk donaties op te halen? Onze coördinatoren staan klaar om hier en daar te helpen en als jullie ideeën willen delen, doe dat dan vooral. Het bestuur helpt graag! Nodig ook vrienden, familie, buurtjes uit om te komen kijken om zo samen een mooi bedrag op te halen. Wij hopen dat alle teams zich inzetten voor dit prachtige doel. 

    Op zondag 21 mei speelt o.a. ons 1e team thuis in de mooie en belangrijke derby tegen GSV uit Giesbeek. Beiden zijn op dit moment van schrijven nog in de running voor de prijzen, dus hopelijk komt er veel publiek en zullen er veel donaties ontvangen worden. Alle entreegelden van die middag zullen ook ten goede komen aan het KWF. De familie van Ko is op onze uitnodiging aanwezig op de zondag. Wij hopen dat met al deze acties uit naam van onze Ko een mooi en respectvol weekend zal ontstaan: Sportclub Groessen is #tegen KK.