• Sportclub Groessen partnerclub van Vitesse

    Op donderdagavond 16 maart is er een 4-koppige delegatie van Sportclub Groessen op visite geweest bij Vitesse. Na reeds meerdere jaren samenwerking als convenantclub met De Graafschap, zijn wij nu ook partnerclub van Vitesse geworden en gisteren is de overeenkomst ondertekent door de directeur van Vitesse: Pascal van Wijk. 

    Wat houdt dat in zo’n samenwerking? Vitesse heeft circa 60 partnerverenigingen in en op een straal van 30/40 kilometer rondom Arnhem. Het doel van de samenwerking is, dat wij kunnen leren van de bij Vitesse aanwezige kennis. Dat maakt ons beter en uiteindelijk ook onze spelers en daar profiteert Vitesse dan weer van. 

    Afgelopen woensdag was er al een informatieve avond georganiseerd op Papendal met als thema: “Biologische leeftijd & breed motorische ontwikkeling”. Er was veel uitleg over onder andere de motoriek op verschillende leeftijden en er waren meerdere mensen van Sportclub Groessen aanwezig.Dit soort thema-avonden worden vaker georganiseerd en ook kunnen onze trainers in de spreekwoordelijke keuken kijken tijdens de training meeloopweek. Volgende week gaan er 5 (!) trainers van onze jeugdelftallen kijken bij een training van de Vitesse-jeugd en krijgen dan uitleg bij de oefeningen. 

    Tijdens de ons aangeboden tour door het gehele complex van Vitesse op Papendal, kwamen wij nog een “oude” bekende tegen. Wie kent hem nog ? Tom Bramel heeft na een paar jaren keepen in de jeugd van Groessen enkele jaren terug de overstap gemaakt naar de Vitesse-jeugd en daar doet hij het bijzonder goed. Afgelopen seizoen heeft hij zijn 1e profcontract getekend en in de maand februari is hij verkozen tot het Vitesse-talent van de maand op basis van voetbal (keeper-) kwaliteiten, inzet en gedrag. Hoe trots wij mogen zijn op “onze” Tom.