• Sporten en roken gaan niet samen

3 apr 2019
  • Donderdag 21 maart hebben alle verenigingen, het Candea en de gemeente een gedragscode afgesproken, dat vanaf nu het terrein rondom sporthal Triominos rookvrij is.

Kinderen brengen veel van hun vrije tijd door bij de sportvereniging. Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal. Zeker als dat mensen zijn, naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en leerkrachten. Zien roken, doet roken. Met een rookvrije omgeveing dragen de sportverenigingen op deze manier uit dat niet-roken de norm is. Hierdoor wordt roken minder normaal en daarmee minder aantrekkelijk voor kinderen. Bovendien wordt het schadelijke meeroken voorkomen.

Ook sportclub Groessen heeft dit mede ondertekend en ondersteunt dit initiatief van harte. Wij als bestuur van sportclub Groessen zijn dan ook aan het nadenken, hoe wij op den duur ook van sportpark de Heggeakkers een rookvrije omgeving kunnen maken. Wilt u daarover meepraten? Neem dan contact op met secretaris@sportclubgroessen.nl