• Vrijwilligersfeest 2023

  Vrijdagavond 9 september hebben wij al onze vrijwilligers bedankt met een heel gezellige avond inclusief BBQ.

  Ook werd de vrijwilliger van het jaar bekend gemaakt: Chris Suiderdorp van de kantine en de maandagmorgen ploeg

  Onze voorzitter Marnix Arentsen hield een mooie speech. Lees zijn woorden hieronder:

  Wat is de definitie van een vrijwilliger : 

  Vrijwilliger: iemand die allerlei ongenoegen moet aanhoren van een persoon, dat zelf niets doet !

  Of

  Vrijwilliger: iemand die onze vereniging met zijn of haar best mogelijke inzet probeert nog beter en leuker te maken.

  Beiden zijn helaas van toepassing en gelukkig zijn wij met veeeeel, heeeeeel veel vrijwilligers hier vanavond aanwezig. Vrijwilligers zijn zo waardevol, want zij allen helpen Sportclub Groessen in haar doel om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten voetballen, maar onze club is natuurlijk veel meer dan dat alleen. 

  Onze kernwaarden blijven overeind staan: 

  SAMEN:  We doen het met elkaar en voor elkaar. De club wordt door iedereen gedragen, gesteund en ondersteund. 

  DORPS/VERTROUWD: In een vertrouwde, sociaal veilige omgeving. Iedereen is gelijkwaardig, Je voelt je thuis en hebt plezier. 

  ONTWIKKELEN: Iedereen wordt de kans geboden om zich te ontwikkelen. Als speler en kader en vrijwilliger, zowel op voetbalgebied als sociaal.

 • Als bestuur zijn wij begonnen om een langzame maar noodzakelijke verschuiving te laten plaatsvinden. De commissies krijgen langzaam meer ruimte om te doen wat onze vereniging nodig heeft. Zonder te veel bemoeienis van ons als bestuur. Vanzelfsprekend opereren de commissies altijd binnen de normen en waarden en onze belangrijke kernwaarden. SAMEN zijn wij Sportclub Groessen, het bestuur, de commissies en alle vrijwilligers. Hierover volgt meer op de ALV op maandag 25 september in onze kantine. Bij deze zijn jullie uitgenodigd en binnenkort volgen de officiële uitnodiging en geef je graag op en luister of nog beter praat mee op de 25e september. 

  Laten wij vanavond terecht trots zijn op ons zelf. Iedereen doet zijn of haar best en het is geen wedstrijd wie er de meeste uren in steekt of het meeste presteert. Allen doen hun best op zijn of haar eigen wijze, dat is prima, maar als we maar met zijn allen altijd die kernwaarden actief blijven koesteren.

  Vanavond is jullie avond. Iedereen verdient de titel van vrijwilliger van het jaar, maar soms zijn er mensen, die zich onderscheiden. Vanavond gaan we weer zo’n parel in het zonlicht zetten, maar ….. 

  Wat de meeste bezoekers, leden, familie van onze leden NIET zien, is hoeveel mensen en klussen er zijn bij een vereniging zoals de onze. De lijnen op de velden worden altijd geplaatst als er geen leden of toeschouwers zijn, toch is daar Willie (en ook Frans) vele dagen per jaar mee bezig. De prullenbakken legen, rotzooi opruimen van het hele complex, klusjes in en rondom onze kantine…. De maandagochtend ploeg is er maar wat druk mee. Wat denken jullie van het wekelijks in- en uitlenen, zodat alle teams kunnen spelen: Rogier en Gino zijn daar ontzettend druk mee. En Bas bij de senioren. Hugo die maar weer eens een wedstrijd of 20 of 25 per weekend moet zien te vullen met onze scheidsrechters. En ja, die scheidsrechters ….. niets dan respect voor hen, zeker in de tijden van nu, waar iedereen toch net iets feller reageert dan pakweg 5 jaar geleden. 

  Daarover gesproken: er is nu echt een fair play commissie met daarin mensen vanuit het onderwijs, politie en vanuit de scheidsrechters. Leden die over de scheef gaan, mogen aan hen komen uitleggen wat er is gebeurd en zij zullen dan door deze commissie een voorstel ontvangen. Mijns inziens mag niet ook sportclub Groessen ten prooi vallen aan huftergedrag en dit jaar zullen wij alles op alles zetten om het hier veilig en leuk te houden. Jullie hulp is daarbij ook nodig. Durf elkaar aan te spreken op ongewenst gedrag ! 

  Vaak zijn de vrijwilligers en commissies beter zichtbaar: denk alleen al aan onze kantine-commissie…. Geef ze een applaus, want ze staan er vanavond weer. De commissie voor de verbeteringen van onze kantine is weer opgestart en zijn bezig met ideeën over een nieuwe vloer, aanpassingen aan de bar en het schilderwerk. Heel veel wijsheid gewenst aan hen. 

  Maar natuurlijk ook de trainers, leiders, teammanagers, grensrechters, waterdragers, onze clubfotografen (de voetbalplaatjes komen eraan midden oktober !!!) en wat dies meer zij…. Zeer zichtbaar en zo ontzettend belangrijk. 

  Veel minder zichtbaar, maar oh zo waardevol: onze sponsorcommissie, onze website beheerder, ons mediateam, het wedstrijdsecretariaat, de schoonmakers op zaterdagavond, de Club van 50 voor de niet aflatende financiële steun, enz. en dan nog een 2-tal personen die niet erg zichtbaar zijn … en die wil ik graag naar voren vragen: Marieke en Koos Roelofs.

 • Marieke: na het afgelopen seizoen ben je gestopt met het innen van onze contributiegelden. Je hebt dit vele jaren gedaan en wij willen jou heel graag daarvoor bedanken. Ik hoop dat je weet dat het zeer gewaardeerd wordt wat je alles hebt gedaan. Heeeeeel erg bedankt voor al jouw werk voor Sportclub Groessen. 

  Koos; vele uren heb jij formulier na formulier moeten invullen, uren rekenen over verhoudingen van omzet kantine t.o.v. de gasprijs, overleg met instanties waar bureaucratie in hoofdletters wordt geschreven. Dankzij de tomeloze inzet van onze penningmeester is er zonder te overdrijven de afgelopen jaar aan Coronasteun, energie compensatie, enz. veel, heel veel, geld naar onze vereniging gestort, waardoor wij er goede dingen mee kunnen doen. Als dank willen wij jou namens de vereniging een klein geschenk aanbieden ter waarde van 0,0000000035% van wat je hebt binnen gesleept) en jou bedanken voor deze vrijwilligerstaak als onze penningmeester. DANK JE WEL ! 

  Voordat wij nu naar de vrijwilliger van het jaar gaan, nog even een oproep. De Rabobank clubsupport is weer begonnen, dus heb je een Rabobank-rekening stem op Sportclub Groessen en vraag vooral aan familie, bekenden, en eigenlijk iedereen of zij dat ook willen doen. Wij kunnen daar weer mooie dingen van realiseren. 

  Maar dan nu: VRIJWILLIGER VAN HET JAAR 2022-2023

  Dat kan er maar 1 zijn ….. CHRIS SUIDENDORP. Wil je naar voren komen. 

  Bijna had dit moment op deze wijze niet kunnen plaatsvinden. Het is nog maar enkele maanden terug dat er op vrijdag iets fout ging in de planning van onze overheerlijke gehaktballen, waardoor mijn gulzigheid (ik was de 1e van de zaterdag die er 1 bestelde) mij bijna te veel werd. De ballen horen niet groen te zijn en deze was dat wel, bleek na 1 hap. Het is je vergeven Chris. 

  Chris, zoals jullie weten, staat al ongeveer 10 jaar in de kantine de over het algemeen overheerlijke snacks te maken. Maar wat de meesten niet zullen weten, is dat het voetbalweekend voor Chris al op vrijdag begint met het klaar zetten van alles in de kantine en achter de bar. Alle boodschappen gaan niet vanzelf onze koeling in. Daarnaast maakt Chris dan weer even de kantine tip top voor de zaterdagochtend. En staat altijd klaar om te helpen als er iemand uitvalt. 

  In Oktober 2000 is Chris lid geworden. Chris werd leider van senioren zondag 5 en later ook nog van senioren zondag 4 samen met William Maassen. Samen met Richard heeft hij senioren Zondag 2 kampioen gemaakt 😊. In totaal is Chris meer dan 10 jaar leider geweest. Chris heeft ook nog geholpen op ons wedstrijdsecretariaat samen met Marcel Bloemberg en tegenwoordig is Chris ook nog lid van onze maandagochtendploeg. En Chris is ook nog lid sinds 2017 van onze Club van 50. 

  Uit zijn 28-jarig dienstverband bij Turmac / de BAT in Zevenaar blijkt al wel hoe trouw Chris is en dat blijkt ook bij onze club. 

  Chris van harte gefeliciteerd en wij waarderen enorm wat jij alles doet voor Sportclub Groessen. Hopelijk help je nog vele jaren mee !!!!

  Allen nog veel plezier vanavond.